HOĆE LI ON POPRAVITI SUĐENJE? Evo tko je prvi kandidat za nasljednika Marića!

FOTO:

Šef sudaca, Bruno Marić, danas je odlučio dati ostavku, a predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, to je prihvatio objasnivši odluku domaćim medijima:

“Jutros sam dugo pričao s Marićem o svemu što se događalo posljednjih dana. Iznio mi je osobne razloge zbog kojih je podnio ostavku. U pitanju su bile ozbiljne prijetnje njemu i obitelji. Shvatio sam razloge i prihvatio sam njegovu odluku”, rekao je Kustić na početku, a onda je komentirao curenje snimki iz VAR sobe:

”Žalosti me način na koji se to dogodilo, ali ako netko misli da se nešto skriva, nemam ništa protiv da se do kraja sezone javno prikažu sve snimke i sva komunikacija sudaca u VAR sobi. Je li se protokol uključio pravilno ili nepravilno, mislim da je bitno da je odluka na kraju točna. Ako se može to napraviti, a ne vjerujem da ne može. Ako su na presici pustili snimku, ali da se pusti prava snimka, da bi sve bilo ispravno. Što se tiče kaosa u VAR sobi, treba znati da je u toj sobi više sudaca i to treba razumjeti ako znamo da suci žele u što kraćem roku donijeti ispravnu odluku.”

Još uvijek se ne zna tko će postati nasljednik Marića, ali se u vodećim hrvatskim medijima šuška o jednom jako poznatom imenu. To je Vlado Svilokos.

Ovaj nekadašnji sudac dopredsjednik je Komisije i čovjek koji ima veliku podršku Izvršnog odbora HNS-a. Svilokos je godinama bio sudac, točnije 23. Zadnja utakmica koju je vodio odigrala se 2015. Bio je to revijalni susret u organizaciji Sisačke biskupije.

Komentari

komentara

« Povratak