HOĆE LI OVO BITI POGREŠKA? Dinamo propustio potpisati velikog talenta!

FOTO:

Austrijski Hrvat Oliver Lukić (15) potpisao je ugovor s RB Salzburgom, iako ga je duže vrijeme pratio Dinamo, no izostanak dovoljne i(li) pravovremene reakcije kluba iz Maksimira omogućio je prvaku Austrije dobiti ga uz sebe i na njemu graditi budućnost.

Ne zovu mladića bez razloga “bijelim Pogbom”. Kapetan je austrijske reprezentacije do 16 godina, bio je kapetan bečke Austrije u uzrastu do 16 godina i već po tome je jasno da se radi o lideru. Ne samo zbog nogometnih sposobnosti već i zbog sposobnosti van travnjaka.

Salzburg je u utrci za njim pobijedio ne samo Dinamo nego Köln i Wolfsburg, koji su itekako “zagrizli” za mladića. Uz podršku agenta Danka Đikića,te Nikija Pavleka i Dražena Bobana, zajednički su odlučili da je austrijski prvak uistinu najbolji klub koji je prepoznao Oliverove kvalitete i potencijal te da će mu biti omogućena vrhunska podrška.

Oliver je rođen u Austriji, a njegov otac Valentin doselio se iz tadašnje Jugoslavije kad je imao 14 godina te jeza Večernji list istaknuo kako je Oliver jako ponosan na svoje hrvatsko podrijetlo.

– Zna odakle potječe i znam koliko on voli Hrvatsku i Dinamo. Znam da ima želju jednog dana nastupati za hrvatsku reprezentaciju, ali treba uzeti u obzir i da mu je Austrija dala jako puno – rekao nam je njegov otac pa objasnio što misli pod “Austrija mu je dala jako puno”:

– Ne samo da se uz nogomet školovao u sportskoj školi nego je bio svrstan u “Projekt 12” Austrijskog nogometnog saveza. To vam je projekt u kojem oni odaberu 12 elitnih igrača na koje računaju i koje se trude graditi i zaštititi, a Oliver je bio jedan od najmlađih igrača u tom projektu. Tad nije potpisao nikakav ugovor jer je napunio tek 15 godina, ali očekuje se da će brzo doći i do toga.

BEŠIKTAŠ JE PROŠLOST: DOMAGOJ VIDA DOBIO PONUDU KARIJERE!

Večernji.hr

Komentari

komentara

« Povratak