HOĆE LI PRIHVATITI? HNS dobio ogromnu ponudu za TV prava na HNL

FOTO:

U utrku za kupnju TV prava na HNL danas se uključila i tvrtka A1 koja je poslala HNS-u rekordnu ponudu, puno veću od one Hrvatskog Telekoma i kladionice SuperSport. Kako piše Jutarnji list, A1 je HNS-u navodno ponudio 10 milijuna eura po sezoni koliko je nudila i švedska tvrtka Endorphine Magine koja se u međuvremenu povukla iz tog posla.

“A1 Hrvatska zainteresirana je za kupnju televizijskih prava za 1. HNL te je predala vrlo atraktivnu financijsku ponudu. Za vrijeme trajanja komercijalnih pregovora s HNS-om A1 neće komentirati detalje ponude”, odgovorila je tvrtka A1 na službeni upit Indexa.

A1 je navodno spreman platit 8.5 milijuna eura na ime televizijskih prava, a milijun i pol kao glavni sponzor lige. Ta ponuda stigla je taman kad je HNS bio blizu realizacije prodaje TV prava HT-u i SuperSportu koji su nudili 7.5 milijuna eura.

Jutarnji piše da A1 ne bi inzistirao da se utakmice HNL-a prenose samo na njegovim kanalima nego da bi ih ustupio i drugim operaterima kao i nacionalnoj televiziji. Podsjetimo, HT je bio spreman prepustiti HRT-u jednu utakmicu svakoga kola i to najvjerojatnije u nedjelju, a isto je spreman učiniti i A1.

HNS je prekjučer odustao od posla sa Šveđanima koji nisu do isteka roka uplatili prvu ratu za otkup prava za HNL pa je Hrvatski nogometni savez odmah stupio u pregovore s drugim ponuđačima. Činilo se da će HT ponovno imati prava na HNL, ali sad se u priču uključio njegov najveći konkurent.

Komentari

komentara

« Povratak