HOĆE LI REAGIRATI UEFA? Chelsea objavio koliko je u gubitku!

FOTO:

Engleski nogometni velikan Chelsea obilježio je ovu sezonu tako da je srušio rekord što se tiče ulaznih transfera. Naime, potrošili su čak 610 milijuna eura te su time srušili rekord Real Madrida iz sezone 2019/20. kada je potrošeno preko 350 milijuna eura.

Međutim, ‘Plavci’ iz Londona igraju jednu od najgorih sezona kada su u pitanju domaća natjecanja. Trenutno se nalaze na katastrofalnom desetom mjestu u Premiershipu, a u Liga Kupu i FA Kupu pali su već na prvoj prepreci. Ipak, klub se barem nalazi u četvrtfinalu Lige prvaka i bila bi prava priča da tamo odu do kraja treći put u povijesti.

No, to nije sve. Chelsea je imao ukupni neto gubitak od 121,3 milijuna funti (148,65 milijuna dolara) u sezoni 2021./2022. zbog “izvanrednih troškova i gubitka prihoda” nakon što su prijašnjem vlasniku Rusu Romanu Abramoviču nametnute sankcije, objavio je londonski klub u ponedjeljak.

Abramovič je stavio klub na prodaju početkom ožujka prošle godine nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, a sankcije britanske vlade protiv njega zakomplicirale su proces prodaje.

Chelseaju nije bilo dopušteno prodavati ulaznice, što je rezultiralo gubitkom prihoda, dok je njihova operativna potrošnja također bila smanjena zbog vladinih ograničenja do završetka prodaje krajem svibnja.

“Tijekom tog razdoblja klub je bio ograničen u nizu područja, uključujući i prodaju ulaznica na dan utakmice i sezonskih ulaznica, prodaju robe, prihvaćanje rezervacija događaja, kao i potpisivanje ugovora s igračima i komercijalnim sponzorskim partnerima, što je rezultiralo izvanrednim troškovima i gubitkom prihoda”, navodi Chelsea.

Komentari

komentara

« Povratak