HOĆE LI SE ZAHVALITI DINAMU? Evo koliko će svaki HNL klub dobiti od UEFA-e!

FOTO:

Svi dobro znate kako zagrebački Dinamo već godinama drži hrvatski nogomet kad je u pitanju klupski nogomet u Europi. Ovih dana stići će novac od UEFA-e, koja će raspodijeliti četiri posto od ukupnih prihoda Lige prvaka i Europa lige iz sezone 2018/19. za solidarnost za razvoj mladih, piše poznati portal germanijak.hr.

Dijelit će ukupno 128,69 milijuna eura, a 60 posto pripast će savezima čiji klubvovi su igrali u skupini LP-a lani, a 40 posto savezima koji ih nisu imali. Hrvatska prošle sezone nije imala nijednog, ali jest Dinamo u skupinama EL-a pa će dobiti 559.121 euro.

Savez će novac dijeliti klubovima koji imaju ustrojenu omladinsku školu, ali bi mogao odlučiti i o drugačijoj raspodijeli, ali morao bi tome najrije obavijestiti UEFA-u. Dinamo od ovog novca neće dobiti ništa, ali ako HNS odluči lovu raspodijeliti po ostalih devet klubova u HNL-u, svaki će dobiti 62.124,56 eura, odnosno 460 tisuća kuna. Jako fina cifra, zar ne?

Inače, trener Dinama sigurno ima glavobolju jer dva ključna igrača upitna su za gostujući okršaj protiv Šahtara u Ligi prvaka. Više o tome možete pročitati OVDJE.

KAPETANE, SVAKA ČAST: MODRIĆ POSLAO OŠTRU PORUKU HNS-U!

FANTASTIČAN KOMENTAR: Evo zašto je Maxi Lopez odlučio oprostiti Icardiju zbog preotimanja žene!

JE LI OVO ZAISTA LOŠA VIJEST? VATRENI NAKON REMIJA PROTIV WALESA DOŽIVJELI NEUGODNI UDARAC!

Komentari

komentara

« Povratak