Hoćemo li vidjeti taj film? Barcelona dovodi veliko pojačanje iz Reala!?

FOTO: AFP

Isco je na korak od odlaska iz Real Madrida, tvrdi La Sexta. Isco prema istom izvoru ne želi produžiti ugovor s Realom i ovoga ljeta namjerava napustiti Santiago Bernabeu.

As je još dramatičniji. Madridski dnevnik tvrdi kako Barcelona budno prati razvoj situacije i nije nemoguće da Isco završi na Camp Nouu. Čelnici Barcelona imaju razrađeni plan kako da dovedu Isca, a da ih ne stoji previše, možda čak besplatno.

Isco napušta Real

Iscu ugovor istječe 2018. tako da je predstojeće ljeto posljednji trenutak za Real da nešto zaradi na veznjaku kojeg je doveo iz Malage 2013. za 30 milijuna eura.

Sve zbog zarade: Nakon Juventusa i Real Madrid će mijenjati grb!

Isco je u to vrijeme smatran jednim od najvećih talenata španjolskoj nogometa, od njega se očekivalo da bude novi Xavi ili Andres Iniesta, pa ne čudi što je za njega živo zainteresirana bila i Barcelona, no Real je naposljetku u fotofinišu odnio pobjedu, usprkos tomu što su katalonski mediji pokrenuli kampanju u kojoj su nastajali dokazati kako je Isco ako ne navijač, onda barem simpatizer Barcelone.

Modrić i Kroos mu pokvarili planove

Iako je imao vrlo dobrih partitura i ne može se reći da nije baš ništa odigrao, Isco se ipak nije uspio nametnuti na očekivani način, a očekivalo se da će postati ako ne glavna zvijezda, jer je ta uloga rezervirana za Crsitiana Ronalda i nakon njega Garetha Balea, onda glavni organizator igre, igrač oko kojeg će se vrtjeti igra Reala.

Može se reći da mu je jednim djelom planove pokvario Luka Modrić, hrvatski veznjak je „eksplodirao“ i u tom razdoblju nametnuo se kao glavni vezni igrač i pravi motor Reala, a drugim dijelom njemački reprezentativac Toni Kroos. Kasnije mu je konkurent bio i James Rodriguez, koji je u međuvremenu ispao iz svih kombinacija, a sada se Mateo Kovačić nameće kao opcija za više mjesta u veznom redu.

VIDEO: Real Madrid na krilima Kovačića i Ronalda do pobjede protiv Real Sociedada!

Budući da ga odlikuju tehnička dotjeranost, pregled igre i zadnji pas, Isco je očekivao da će zauzeti središnju poziciju, negdje iza leđa isturenog napadača, no ni kod Ancelottija, ni kod Benitez, a ni kod Zidanea nije se uspio probiti u udarnu postavu.

Prečesto je guran na krilnu poziciju, gdje je teško mogao ozbiljno konkurirati zbog limitiranih fizičkih karakteristika. Isco nije hitar igrač i jednostavno se nije uklapao fizionomiju momčadi i igre Reala, koju su manje-više forsirali sva tri spomenuta trenera, te je zbog toga uglavnom bio rezervna opcija.

Uspije li Barca dovesti Isca, bio bi to spektakularan transfer koji bi odjeknuo u Španjolskoj i Europi zbog znano animoziteta dvaju najvećih klubova svijeta. Osim toga, bila bi to slatka osveta Katalonca koji bi konačno vratili udarac Realu i Florentinu Perezu za slavno preotimanje Luisa Figa.

Izvor: gol.hr/Ivica Medo

Komentari

komentara

« Povratak