HOROR ZA REPREZENTACIJU NIZOZEMSKE: Jedan od najboljih igrača ne ide na Euro!

FOTO:

Nažalost i na ovom Europskom prvenstvu imat ćemo veliki broj izostanaka nogometaša zbog ozljeda. Sada je otpao još jedan sjajni igrač.

Naime, 27-godišnji nizozemski veznjak, Frenkie De Jong, propušta Euro zbog ozljede gležnja, objavio je nizozemski nogometni savez na društvenim mrežama. Za samo šest dana Nizozemci će prvu utakmicu igrati protiv Poljske.

Ovo je ogroman udarac za Nizozemsku, koja sada u možda najtežoj skupini Eura (Francuska, Austrija, Poljska) mora bez de Jonga, ali i Martena De Roona i Matsa Wieffera. Barcin as je naime već treći odlični veznjak Nizozemske koji zbog ozljede propušta Europsko prvenstvo.

Tu nije kraj lošim vijestima za Nizozemsku neposredno pred Euro. Teun Koopmeiners, još jedan veznjak i ključni igrač u odličnoj sezoni Atalante, također se ozlijedio prije jučerašnje utakmice protiv Islanda, zadnje provjere pred EP. Još se ne zna kakva je težina njegove ozljede, ali nizozemski mediji pišu da prve prognoze nisu dobre.

No, daleko najveći hendikep za Nizozemsku je otpadanje De Jonga. On je Nizozemskoj ključan i nezamjenjiv. Koliko znači izborniku Ronaldu Koemanu svjedoči i to što ga je bio spreman povesti na Euro čak i pod cijenu toga da propusti prve dvije utakmice skupine, protiv Poljske i Francuske….

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak