HRVATI SU HIT: Evo što o našima misle Totti, Sacchi, Shearer, Neville, Materazzi…

FOTO:

Istina, nismo osvojili Svjetsko prvenstvo, ali smo zato osvojili srca nogometnih romantika. Naravno, postoji ekipa koja će i to popljuvati jer ne vole kad se netko zove moralnim ‘pobjednikom’. No, kada pročitate ova mišljenja, onda shvatite koliko su Hrvati cijenjeni u svijetu!

Francesco Totti:

“Francuska je zaslužila čestitke za pobjedu u finalu, a Hrvatska za sjajno Svjetsko prvenstvo koje je odigrala. Vidjelo se koliko im znači taj dres koji nose, s koliko su ponosa igrali i zaslužili su rezultat koji su ostvarili, pa i više od toga. Finale je doista bilo sjajno u svakom pogledu, a hrvatska nogometna reprezentacija se još jednom na najbolji način predstavila nogometnom svijetu”.

Arrigo Sacchi:

“Hrvatska je jedina reprezentacija koja je pokušavala igrati nogomet. Neki imaju opravdanja, drugi ne, ali kada govorimo o finalu onda je puno toga diktirao umor uz visoki ulog koji ima takva utakmica. Ali na travnjaku smo vidjeli samo jednu momčad, a Hrvatska se ipak nije uspjela suprotstaviti tom sjajnom individualizmu kojem ima Francuska. Hrvatska mora biti zadovoljna, vidjeli su što donose rad i zalaganje, dok je Francuska ostala dužna”:

Marco Materazzi:

“U finalu sam navijao za Hrvatsku iako sam Francusku smatrao favoritom. Hrvatska je iznenađenje samo onima koji nisu gledali, u njima sam vidio duh Italije iz 2006. godine, silnu igračku kvalitetu, ali i srce s kojim se igra za svoju domovinu. Kada tri puta prođeš nakon produžetaka, kada preokreneš 1:0 protiv Engleske, onda su karakteristike koje sam spomenuo apsolutno prisutne. Pobjede koje su nizali bile su im veliki poticaj, porazi su ti koji deprimiraju, ali vidim da kod njih to nije slučaj”.

Gary Neville:

“Hrvatska je zaslužila poštovanje nogometnog svijeta, ali imao sam osjećaj kao da je Francuska iz neke druge kategorije. Posjed lopte kojeg je imala Hrvatska može zavaravati, jer nisam imao osjećaj da nisu kontrolirali stvari koje su se događale na travnjaku. Bili su najbolja momčad na prvenstvu i zaslužili su titulu. Hrvati će biti razočarani, ali imao sam osjećaj da štogod da se dogodi Francuska ima snage za ubaciti u višu brzinu”.

Alan Shearer:

“Hrvatska je igrala briljantnu finalnu utakmicu SP-a, nisu dali Francuzima prostora da igraju, a izgubili su fianle zbog slobodnog udarca koji to nije bio i zbog penala koji to nije. Nema smisla da takva smiješna odluka odredi svjetskog prvaka. Kako god, Hrvatska je svakako zaslužila veliki kredit zbog ustrajnosti. Bili su u zaostatku u svakoj nokaut-utakmici i uporno su se borili i vraćali u igru. Bilo je tako i u finalu, no nisu uspjeli, ali doma se zasluženo vraćaju kao heroji”.

I TO SMO SAZNALI: EVO ŠTO SU IZBORNIK, IGRAČI I STRUČNI STOŽER ODLUČILI U VEZI KALINIĆA!

O ČEMU OVAJ? Javio se Graham Poll i popljuvao Hrvatsku!

Komentari

komentara

« Povratak