HRVATSKA IDE NA TURNIR U EMIRATIMA: Ovo će nam biti protivnici!

FOTO:

Prije nekoliko tjedana procurila je vijest kako će Hrvatska u ožujku otići na međunarodni turnir, danas je to HNS i potvrdio!

Naime, radi se o turniru koji će se održati u Emiratima. “Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor o sudjelovanju Vatrenih na prvom izdanju Winsunited Cupa koji će od 22. do 26. ožujka 2024. biti održan u Emiratima.

Uz Hrvatsku, na W Cupu će sudjelovati ponajbolje afričke selekcije, Egipat i Tunis, te najbolja momčad Oceanije, Novi Zeland.

Utakmice polufinala bit će odigrane 22. ožujka, nakon čega će se poražene ekipe sastati 25. ožujka u utakmici za 3. mjesto, dok će dan kasnije pobjednici polufinala zaigrati za premijerni naslov pobjednika W Cupa koji će biti održavan svake dvije godine. Naknadno će biti objavljene dodatne informacije o turniru, uključujući parove polufinala te točni termini i lokacije utakmica.

“Željeli smo iskoristiti termin u ožujku za ovakvu vrstu turnira, s jakim protivnicima na jednom mjestu, što nije bilo lako organizirati. No, hrvatska reprezentacija ima veliki ugled, posebno zahvaljujući rezultatima proteklih pet godina, te smo uspjeli pronaći odlično rješenje koje se po svim parametrima uklapa u ono što je želio stručni stožer na čelu s izbornikom Dalićem. Protivnici su po mjeri, a boravak u Emiratima prvenstveno će poslužiti za stvaranje kvalitetne ‘kemije’ na terenu i izvan njega uoči Eura u Njemačkoj”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Priželjkivali smo jedan ovakav turnir na kojem ćemo odigrati dvije dobre utakmice jer su svi sudionici kvalitetne momčadi . Pritom ćemo imati odlične uvjete za trening i rad, a boravak u Emiratima prvenstveno ćemo iskoristiti za ‘team-building’, kao što je to bio slučaj 2022. na prijateljskom turniru u Dohi. Termin u ožujku nam je idealna prilika da postavimo dobre temelje i kreiramo pravu atmosferu za sve ono što nas čeka na ljeto u Njemačkoj”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.”, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Komentari

komentara

« Povratak