HRVATSKA IMA NOVOG REPREZENTATIVCA: Evo tko postaje Vatreni!

FOTO:

Hrvatska ima novog reprezentativca. Igor Bišćan pozvao je u U-21 vrstu Josipa Stanišića iz Bayerna, 21-godišnjaka koji je na startu sezone odigrao svih 90 minuta u postavi Juliana Nagelsmanna protiv Borussije (M), prenose Sportske novosti.

Kako Vatreni imaju ozbljnih problema na mjesto desnog beka, što su na Euru igrali Šime Vrsaljko i Josip Juranović, Stanišić je sigurno zanimljiv i Zlatku Daliću. Nije čak isključena mogućnost da ga prebaci u A kadar, po tom se pitanju Dalić tek treba izjasniti, ali ne dođe li do promjene on bi svoje prve utakmice za Hrvatsku trebao odigrati za mladu reprezentaciju.

U HNS-u kažu da je s papirima sve u redu, da ne treba tražiti odobrenje FIFA-e jer to što je dvaput igrao za Njemačku U-19 na jednom pripremnom turniru nije zapreka. FIFA bi morala arbitrirati jedino da je imao službeni nastup, a i tada bi presudila u korist Hrvatske jer ima sve uvjete.

Stanišić je dobio veliki medijski prostor nakon što ga je Nagelsmann gurnuo u prvi plan. Zbog ozljede Francuza Pavarda dao mu je šansu na desnom beku koju je iskoristio. U petak je bio siguran, ofenzivno aktivan i opasan, sa samo jednom bitnijom pogreškom. Djeluje samouvjereno za nekoga tko ima 21 godinu. U drugoj ekipi Bayerna bio je prvenstveno stoper, tek potom bek, čak i lijevi po potrebi. Savršeno je što Nagelsmannu treba na desnom beku jer dokaže li se na toj poziciji bit će sjajno za Vatrene.

Službeni popis U-21 reprezentacije Bišćan neće dati danas nego tijekom tjedna… Mlade čekaju dvije utakmice na startu kvalifikacija za Euro s Azerbajdžanom u Velikoj Gorici 2. rujna i potom gostovanje u Finskoj.

Komentari

komentara

« Povratak