Hrvatska neće nositi traku u duginim bojama na SP-u, a evo što o tome misle građani?

FOTO:

Osam europskih reprezentacija donijelo je odluku da će od FIFA-e zatražiti da na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje za dva mjeseca, njihovi kapetani nose traku u duginim bojama. FIFA tek mora odobriti inicijativu ovih reprezentacija i dozvoliti im da nose kapetanske trake koje se razlikuju od trenutno propisanih.

Riječ je o političkoj poruci s obzirom na to da će se najveća svjetska nogometna smotra održati u zemlji gdje osobe homoseksualne orijentacije, ali i druge manjine, ne uživaju sva prava kao ljudi iz zapadnog svijeta. Islamski zakoni najstrože zabranjuju homoseksualne odnose, a sankcije, ovisno o tome u kojoj se zemlji Bliskog istoka nalazite, mogu imati čak i smrtnu posljedicu.

Hrvatski nogometni savez odlučio je da kapetan hrvatske reprezentacije neće nositi traku u duginim bojama, a FIFA-i je poslao drugi prijedlog. Ako FIFA odobri nošenje drugačijih vrpci od onih koje su trenutno propisane, na traci koju će nositi Luka Modrić bit će hrvatska zastava.

“Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je – hrvatska zastava. Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine”, poručili su Indexu iz HNS-a.

Najveći HR portal Index.hr pitao je građane što misle o toj temi, a njihove odgovore poslušajte i pogledajte u videu.

Komentari

komentara

« Povratak