Hrvatska nema šanse za medalju, ali preostale dvije utakmice su jako važne!

FOTO:

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je sve izglede za plasman u polufinale i borbu za medalje na Europskom prvenstvu, a sad su joj preostale još dvije utakmice. Protivnici će joj biti sjajni Island i neugodna Nizozemska. Pobjede u tim susretima ostavile bi Hrvatsku u igri za treće mjesto u skupini, posljednje koje nešto znači.

Naime, plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. izborit će tri najbolje momčadi s Europskog prvenstva. Ipak, kako se Danska već kvalificirala jer je branitelj svjetskog naslova, njenim plasmanom u polufinale, koji je sada vrlo izgledan, mjesto na SP-u dobit će i četvrtoplasirana reprezentacija.

Nadalje, na SP su se automatski kvalificirali domaćini prvenstva Poljska i Švedska, a Švedska je još u igri za polufinale. Ostvari li i ona taj uspjeh, to znači da će i petoplasirana ekipa s Europskog prvenstva izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu. Susret za peto mjesto igrat će trećeplasirane reprezentacije iz skupina drugog kruga Eura.

Stoga Hrvatska mora težiti pobjedama nad Islandom i Nizozemskom, ali i uz njih bi dostizanje trećeg mjesta bilo pravo čudo. Postoje dva scenarija u kojima je to ostvarivo. Prvi je da se poklopi da Crna Gora dobije i Francusku i Island, a da Francuska uz to izgubi od Danske. Tako bi Hrvatska, Francuska i Island imali po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika. Hrvatskoj bi tada trebala visoka pobjeda nad Islandom.

Drugi, još kompliciraniji i nerealniji scenarij, jest da Crna Gora pobijedi Island i izgubi od Francuske, a da Nizozemska dobije Dansku pa da četiri reprezentacije imaju po četiri boda, od kojih bi ona s najboljom gol-razlikom bila treća.

Zadnje dvije utakmice Hrvatske, dakle, imat će nekakav rezultatski značaj, ali plasman na treće mjesto je trenutno samo na teoriji. Puno je izglednije da će izabranici Hrvoja Horvata plasman na SP 2023. tražiti u europskim kvalifikacijama iz kojih će proći devet momčadi.

PA OVO JE SPEKTAKL: SUIGRAČ TRAŽIO DRES MODRIĆA NAKON UTAKMICE!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak