Hrvatska reprezentacija ne treba brinuti: dva mlada Hrvata u izboru za najvećeg svjetskog talenta!

FOTO:

U izboru najvećih svjetskih talenata ponovno su mjesto našla dvojica Hrvata. Ugledni izbor Next Generation objavljuje se svake godine te u izboru sudjeluju suradnici iz Guardiana. Igrači se prate uživo u akciji. Na listi od 60 igrača iz cijelog svijeta našli su se Dinamov Antonio Marin te Hajdukov Mario Vuškoviću. U takvom izboru Hrvatsku su prethodnih godina predstavljali David Čolina, Michael Šego, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, Davor Lovren.

„Hrvatski Neymar u nastajanju“

Antonio Marin je već kao 16-godišnjak potpisao profesionalni ugovor s Dinamom, a igra poziciju krilnog napadača. Da se radi o zaista talentiranom momku govori i Aleksandar Holiga, koji za Guardian “skautira” hrvatske talente:

”Jedan od onih prirodnih talenata koje oko odmah primjećuje zbog energije, superiorne koordinacije i velikog samopouzdanja koje pokazuje dok stvara kaos u protivničkim obranama brzim promjenama smjera, driblingom i šutom s obje noge. Hrvatski Neymar u nastajanju, ako želite.“

Najbolje mu odgovara uloga na krilu tako da s jačom nogom ulazi u sredinu. Debitirao je za prvu momčad Dinama u svibnju. Već godinama privlači interes najvećih europskih klubova.

Stoper s neobičnim setom vještina

Mario Vušković pak igra poziciju stopera,  iako to nije jedina kvaliteta mladog igrača. Čelni čovjek Hajdukove akademije Krešimir Gojun navodi:

”Ono što ga čini posebnim i sugerira da bi mogao igrati na elitnoj razini jest njegov neobičan set vještina.“

S 15 godina i tri mjeseca bio je najmlađi član U-17 reprezentacije Hrvatske na debiju u veljači 2017. A onda i najmlađi u sljedećoj postavi U-17 reprezentacije“.

U kontekstu ovog izbora, mladog stopera opisali su:

”Nije samo dominantan u duelima, odličan je i u izgradnji napada. Često zabija golove i može zabijati iz slobodnih udaraca poput desetke. Debitirao je i zabio ovoga ljeta za Hajdukove rezerve u drugoj ligi”.

KRIZA KOJA TRAJE: Italiji se ovo nije dogodilo više od 100 godina!

Komentari

komentara

« Povratak