HRVATSKA U EUROPI: Osijek i Hajduk saznali protivnike u 2. pretkolu Europa lige!

FOTO:

UEFA radi punom parom! Jučer smo vidjeli ždrijeb 1. pretkola Europa lige, a danas je već odrađen ždrijeb 2. pretkola u kojem se nalaze Osijek i Hajduk.

Podsjetimo, Osijek je prošle sezone završio treći u prvenstvu, a Hajduk četvrti. Zbog toga Splićani svoj put započinju u 1. pretkolu, a protivnik je Gzira United, malteški klub koji je prošle sezone završio na trećem mjestu u tamošnjem prvenstvu. S druge strane Osiječani kreću od 2. pretkola.

Zanimljivo, oba naša kluba su nositelji te su se čak našla u istom potu, kojeg je UEFA još jučer objavila. Tako su mogući protivnici bili: Debrecen (Mađarska) ili Kukesi (Albanija), CSKA Sofija (Bugarska) ili Titograd (Crna Gora), Cork City (Irska) ili Progres Niederkorn (Luksemburg)/Cardif Metropolitan University (Wales), Ventpils (Latvija) ili Teuta (Albanija) te Riteriai (Litva) ili KI (Farski Otoci) / Tre Fiori (San Marino).

Osijek ide na pobjednika između susreta CSKA Sofija / Titograd. Hajduk je za protivnika dobio latvijski Ventspils ili albansku Teutu, ali naravno, Splićani prvu moraju srediti Gziru United.

Prvi dvoboji 1. pretkola igraju se 19. srpnja dok su uzvrati tjedan dana poslije. Nadamo se da će Osijek i Hajduk napraviti dobre rezultate u Europi. Podsjetimo, prošle sezone Osiječani su nesretno ispali protiv Rangersa u 2. pretkolu nakon što su u 1. pretkolu sredili moldavski Petrocub Hincesti. S druge strane, Hajduk je u 2. pretkolu dva puta slavio protiv Slavije Sofija, a potom su nesretno u posljednjoj minuti ispali protiv Steaue Bukurešt.

MESSI, A DA ZOVEŠ INIESTU I XAVIJA? POGLEDAJTE NOVU SRAMOTU ARGENTINE NA COPA AMERICI!

SJAJAN ŽDRIJEB: Dinamo Zagreb saznao moguće protivnike u 2. pretkolu Lige prvaka!

Komentari

komentara

« Povratak