Hrvatski reprezentativac tužio je svoj klub, on mu uzvratio protutužbom

FOTO:

Povremeni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić, koji trenutno nastupa za Borussiju iz Dortmunda kao posuđeni igrač Wolfsburga, u studenom prošle godine kritizirao je Wolfsburg, a potom i otkrio neke nepoznate stvari iz svlačionice dortmundskog tima i tako se našao u središtu pažnje njemačkih medija. Ondje se našao ponovo, a razlog su sudske tužbe.

Pongračić bi se na kraju aktualne sezone trebao vratiti u Wolfsburg, s kojim je pod ugovorom do 2024. godine, a s kojim je sad na sudu zbog čega je održano saslušanje. Prema navodima Kickera, Pongračić je tužio Wolfsburg jer mu klub nije isplatio 250 tisuća eura premija za ulazak u Ligu prvaka.

Iz kluba su odgovorili protutužbom i zahtijevaju 85.000 eura jer je Pongračić pogrdno govorio o treneru Marku van Bommelu, a što se isplate premije tiče, tvrde da je on bio posuđen tako da je Borussia Dortmund prihvatila isplatu njegovih primanja pa mu time Wolfsburg nije dužan isplatiti premiju.

Pongračićev odvjetnički tim odgovorio je podsjećanjem na to da Dortmund nije aktivirao otkupnu klauzulu od devet milijuna eura te da je, prema tome, hrvatski nogometaš i dalje član Wolfsburga, s kojim je vezan ugovorom, te da je bonus i zarađen.

Wolfsburg je zasad isplatio Pongračiću 50.000 eura na ime bonusa za Ligu prvaka, po 25.000 za srpanj i kolovoz. Njegov odvjetnik tvrdi da treba i ostatak i da se to pitanje ne bi ni postavljalo da nosi Wolfsburgov dres.

Kicker navodi da Borussia vjerojatno neće otkupiti Pongračića i da će se on morati vratiti u Wolfsburg, u kojem nije poželjan, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak