Hrvatski trener dobio otkaz u Bayernu. Salihamidžić objasnio zašto je smijenjen

FOTO:

Toni Tapalović dobio je otkaz u Bayernu u kojem je od ljeta 2011. godine imao funkciju trenera golmana. Vijest je potvrdio njemački velikan na službenim internetskim stranicama kluba, na kojima je sportski direktor Hasan Salihamidžić objasnio zašto je došlo do te odluke.

Prema pisanju njemačkih medija, Tapalović je već neko vrijeme imao nesuglasice s trenerom njemačkog prvoligaša Julianom Nagelsmannom. Navodno je situacija eskalirala nakon angažmana rezervnog golmana Alexandera Nübela koji se javno žalio da s Tapalovićem ima lošu komunikaciju.

Hasan Salihamidžić je potvrdio neke navode izjavom: “Kao trener golmana Toni je bio uključen u uspjehe naše momčad posljednjih godina. Zahvaljujemo mu na tome. Razlike u načinu rada dovele su do toga da sad svatko ide svojim putem. Želimo Toniju Tapaloviću sve najbolje u budućnosti.”

Puno emotivniji od njega bio je vratar njemačke reprezentacije i kluba Manuel Neuer, koji je s Tapalovićem surađivao u Schalkeu i zajedno s njim stigao u München.

“Dragi Toni, danas završava jedna era Bayern Münchena. S tobom nakon 11 i pol godina iz kluba ne odlazi samo apsolutni pionir modernog vratarstva nego i velika osoba. Svi, ne samo u Münchenu, znaju da bez tebe ne bi bilo ovih uspjeha. Nije manje važno, oblikovao si mene i podigao moju igru na višu razinu. Nedostajat ćeš mi i hvala ti na svemu”, poručio je Neuer na Instagramu.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak