HUMORISTIČAN ČAK I U PORAZU: Evo što je trener Rijeke rekao nakon novog poraza od Dinama!

FOTO:

Željko Sopić i njegova Rijeka večeras su doživjeli novi poraz od strane zagrebačkog Dinama. U četiri susreta ove godine, čak tri puta su poraženi dok smo jednom vidjeli remi bez golova.

U uzvratu finala Kupa Modri su slavili 3:1 na Rujevici. Momčad Sergeja Jakirovića slavila je krasnim golovima Petra Sučića u 28., Martina Baturine u 42. i Marka Bulata u 80. minuti. Počasni gol za Rijeku zabio je Toni Fruk u 91. minuti iz slobodnog udarca. Evo što je nakon utakmice rekao Željko Sopić:

“Čestitam Dinamu. Ne mogu se oteti dojmu da prvih 30 minuta moramo poentirati ako želimo nešto napraviti. S druge strane, dali smo previše prostora Petkoviću i Baturini među linijama, a tako kvalitetni igrači to iskoriste. Kad su ovakve utakmice, to se mora odigrati na nekih 0:0 i dati gol iz svojih šansi. Prvi gol je puno toga promijenio, pao je u jeku naših napada”, rekao je u uvodu.

Momčad se ugasila nakon primljenoga gola?

To vam je sve do trenera. Nije to jednostavno. Automatski znaš da moraš dati dva gola, da moraš na širokom prostoru igrati protiv Petkovića. Najiskrenije, cijelu sezonu su nas nosili igrači koji su zabijali golove, a kad igraš na 0:0, znaš tko mora dati gol. Teško je kad nemaš igrača koji će zabiti gol. To je tako. Naravno da su to mladi dečki i da nas je prerezao gol i onda je ispalo kako je ispalo.

Rekli ste da su napadači zakazali, žalite li najviše za onom šansu u Maksimiru?

Teško je sad to reći, ne možemo se na to vaditi. Mi smo trebali zabiti gol u prvih pola sata i to bi promijenilo utakmicu. Dinamo je svoje šanse iskoristio. Ne mogu reći da se netko nije držao govora, ali Petković ima tu kvalitetu koju ima i ako se takvim igračima daje puno prostora, onda će ti biti teško.

Koliko je Dinamov pobjednički mentalitet utjecao na finiš sezone?

Naravno da je lakše kad imate iskusnije igrače na terenu, ali ne treba se na to izvlačiti. U trenucima kad se lomila sezona mi smo imali 26 udaraca protiv Dinama. Znate što to znači. Dinamo iz tri udaraca zabije dva gola, mi iz 25 nijedan. Treba boljemu čestitati i to je tako.

Komentari

komentara

« Povratak