HVALA, GOSPODINE CAPELLO: Legendarni talijanski trener oduševio komentarom za Hrvatsku!

FOTO:

Hrvatska i Italija u ponedjeljak igraju utakmicu turnira na Europskom prvenstvu. Vatreni bi pobjedom nad Italijom gotovo sigurno bili drugi, ali planove mogu poremetiti Albanci koji bi onda trebali svladati moćnu Španjolsku.

Utakmicu je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport najavio 78-godišnji Fabio Capello, jedan od najvećih talijanskih trenera ikada. Bivši strateg Milana, Real Madrida, Juventusa i Rome je kazao:

“Gledajući susret, imao sam osjećaj da je Španjolska mnogo svježija od nas. Djelovali smo umorno jer su protivnici izgledali vrhunski, nisu propustili ni jedan duel. Očitali su nam lekciju, ali mora se priznati njihova vrijednost. Ovakva Španjolska prvi je favorit za zlato na Euru. Iskreno, to me i iznenadilo.

Nesporazumi vode do ograničenja, naši igrači gotovo nikada ne preuzimaju odgovornost prema naprijed ili riskiraju s kakvim driblingom. Jedno je imati posjed, a drugo dobru igru s loptom u nogama. Možda se model koji trebamo slijediti nalazi upravo u Španjolskoj.”

Zatim se osvrnuo na Hrvatsku: “Preko Hrvatske određujemo budućnost, mnogi kažu da je to reprezentacija na završetku svog ciklusa. Znate li što ja vidim umjesto toga? Vidim prvake stisnute uza zid, a to su najgori mogući protivnici. Hrvatska nije slučajno suparnik koji nas povijesno muči.

Opasnost je u sredini: Modrić, Brozović i Kovačić… Možda nisu brzi kao Španjolci, ali s tehničke strane su ekvivalentni njima. Moramo naučiti na pogreškama protiv Španjolske, promijeniti defenzivne obrasce, možda igrati šire, s više izmjena pozicija na terenu.”

Komentari

komentara

« Povratak