HVALA NA SVEMU, IGRAČINO: Jedan najboljih braniča u povijesti završio karijeru!

FOTO:

Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini i Leonardo Bonucci, bio je defenzivni blok moćnog Juventusa koji je godinama dominirao u talijanskoj Serie A.

Barzagli se umirovio nakon sezone 2018/19., dok je Giorgio Chiellini to uradio upravo danas. Vijest je potvrdio poznati nogometni insajder Fabrizio Romano putem društvenih mreža. Tako je od famoznog trojca u akciji još samo Leonardo Bonucci koji trenutno igra u Union Berlinu.

Chiellini je klupsku karijeru započeo u Livornu, za koji je nastupao između 2000. i 2004. godine. Prema podacima Transfermarkta, Fiorentina ga je tada dovela za 6.5 milijuna eura, da bi svega godinu dana kasnije za 7.7 milijuna eura otišao u Juventus.

U torinskom klubu bio je čak 17 godina. Od 2005. do 2022. odigrao je 561 utakmicu, zabio 36 i asistirao za 26 pogodaka. Devet puta osvojio je Serie A, po pet puta talijanski kup i superkup, a 2007. je sa Starom damom bio i prvak Serie B. Osim toga, s Livornom je osvojio treću talijansku ligu, dok dva trofeja ima i s Los Angelesom.

Uspješan je bio i s talijanskom reprezentacijom, u kojoj je sakupio 117 nastupa i osam pogodaka. Vrhunac je osvajanje Europskog prvenstva 2021. godine, kada je nakon jedanaesteraca pobijedio Englesku.

Komentari

komentara

« Povratak