I ON SE VRAĆA U OZBILJNU AKCIJU: Slaven Bilić na korak do novog posla!

FOTO:

Pravi trenerski rat odvija se upravo u Turskoj. Naime, tamošnji Bešiktaš bio je uvjeren kako će za novog trenera postaviti velikog Mourinha, ali Portugalac će na kraju ipak preuzeti Fenerbahče.

To je izazvalo bijes kod Hüseyin Yücela, dopredsjednika Bešiktaša, koji je svima otkrio za sastanak s Mourinhom te da sve napreduje kako treba. No, došlo je do neočekivanog raspleta.

Turski mediji pišu da Bešiktaš pregovara s Razvanom Lucescuom, Nurijem Sahinom i Sergenom Yalcınom, ali i da je predsjednik Hasan Arat podigao ulog: “Osobno je nazvao Slavena Bilića i pozvao ga u Bešiktaš. Bilić, koji u Saudijskoj Arabiji vodi Al Fateh, odgovorio je da bi se rado vratio. Bešiktaš će odlučiti tko će mu biti novi trener nakon sastanka uprave idućeg tjedna.”

Bilić (55) je vodio Bešiktaš od 2013. do 2015. Klub je preuzeo nakon što je dobio otkaz u Lokomotivu iz Moskve. Premda je u ljeto 2013. potpisao trogodišnji ugovor težak oko 5 milijuna eura, predsjednik Fikret Orman prekinuo je suradnju s njim nakon dvije sezone. U obje nije uspio dalje od trećeg mjesta u prvenstvu i ispadanja u ranoj fazi kupa. Što se tiče Europe, prve sezone ispao je u zadnjem pretkolu Europa lige, a druge u doigravanju Lige prvaka. Zatim je došao do osmine finala Europa lige.

Bilić je trenutno trener saudijskog Al Fateha, koji je preuzeo prošlog ljeta. Prvenstvo u kojem igra 18 klubova završio je na 7. mjestu, 14 bodova dalje od mjesta koje vodi u kontinentalno natjecanje.

Komentari

komentara

« Povratak