I OVO SMO DOŽIVJELI: Srbi se naklonili Luki Modriću!

FOTO:

Nakon dosta skeptičnih i podrugljivih tekstova iz susjedstva, srpski mediji su se danas konačno naklonili hrvatskom virtuozu.

”Srbi, o domoljublju učite od Modrića”

Srpski portal sportal.rs posvetio je tekst hrvatskom kapetanu, Luki Modriću, nakon što je Hrvatska u borbi za broncu pobijedila Maroko 2:1.

„Godine su postale samo broj u nogometu. Bar kada su u pitanju prvoklasni igrači, oni koji mogu trajati i u petom desetljeću. Jedan od njih je fantastični hrvatski veznjak Luka Modrić. Reći ćemo, jedan od najboljih u povijesti ove igre na Balkanu, ako ne i najbolji. Ustvari, vrlo vjerojatno ovo drugo. Karijera, trofeji, utjecaj na uspjehe kluba nad klubovima – Real Madrida, ali i vrijeme koje traje na ovom nivou.

I u 37. godini momak rođen u Zadru je najbolji veznjak na svijetu. Ako je netko imao nedoumice, u što sumnjamo, otklonio ih je u Kataru. Kapetan Vatrenih podučavao je mlađe snage iz sila kakve su Belgija, Brazil, pa i Argentina, uz još Maroko, i držao im profesorske lekcije iz osnova nogometa – prijema, predaje i čuvanja lopte.

Nije uzalud zaslužio nadimak Mozart, zbog profinjene tehnike i stila. Međutim, ono što je još značajnije u ovoj priči je da je zadao novu lekciju kojom se trebaju voditi svi, od djece koja su prvi put šutnula loptu do igrača s vrhunskim karijerama. Iz patriotizma, jer ovo što je dobacio kao igrač ne može se naučiti.”, stoji u tekstu.

Autor teksta je povukao paralelu sa srpskom reprezentacijom i poručio Srbima da bi bilo dobro da se ugledaju na ”hrvatskog Mozarta” po pitanju domoljublja:

„Ako pogledamo stanje kod nas, onda bismo se mogli zacrvenjeti od sramote. Mogli smo se hvaliti asovima iz top klubova – Nemanjom Vidićem, Dejanom Stankovićem, Branislavom Ivanovićem, Nemanjom Matićem, još velikom plejadom, ali smo ih brzo potrošili iz raznoraznih razloga.

Neki su i sami sebe potrošili za Srbiju, a često smo i mi pravili ‘dobro poznatu’ i po pravilu nerijetko lošu smjenu generacija. Dosta naših igrača je i odustajalo, nisu imali snage boriti se s problemima van terena, a često je bilo i do njih samih.

Sigurno ni Modrić nije oduševljen ambijentom oko reprezentacije u smislu organizacije, time što čak Hrvatska nema kuću nogometa, o stadionu da ne pričamo, utjecaju vanjskih faktora…

Ipak, sve to je bilo slabije od želje da ‘pogine’ za dres, grb i narod cijele zemlje. O tome bi Orlovi trebali razmišljati, svi, od pjetlića pa do A tima. Ok, imamo i mi svijetle primjere, ali su oni jako rijetki.”

Komentari

komentara

« Povratak