I SPLIĆANI IMAJU ŠTO ZA REĆI: Evo što trener Hajduka kaže za loše suđenje..

FOTO:

Loše suđenje na utakmici Rijeka – Osijek podiglo je mnogo prašine u domaćoj javnosti, a sada je svoj komentar odlučio dati trener Hajduka, Igor Tudor.

HNL se vraća u petak utakmicom Hajduk Split – Inter Zaprešić, a Tudor nije mogao sakriti uzbuđenje zbog povratka domaćeg nogometa: “Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i živimo. Posebna je priča igrati bez publike, nikada mi to nije bilo ugodno. To je otežavajuća okolnost za domaću ekipu. Moramo opravdati ulogu favorita u petak, idemo krenuti jako. Možete očekivati najbolji mogući Hajduk u ovom trenutku, imamo 10 utakmica, želimo svaku pobijediti. Mislim da su igrači u dobrom stanju, da su motivirani, da su željni.”

Tudor je potom prokomentirao utakmice polufinala Kupa. Podsjećamo, u subotu je Lokomotiva režirala veliki preokret u Koprivnici kod Slaven Belupa, a dan poslije smo vidjeli još veći preokret Rijeke protiv Osijeka. No, taj dvoboj zasjenilo je loše suđenje:

“Nije izgledalo loše, bilo je tu dobrog ritma, dobar Slaven prvo poluvrijeme, Lokomotiva na klasu pojedinaca riješila utakmicu. Suci su zasjenili sjajnu utakmicu Rijeke i Osijeka, momci u crnom su tamo bili najbolji pojedinci. Osijek je riješio već tu utakmicu, ali momci u crnom se nisu složili”, rekao je Tudor pa se osvrnuo na smjenu u Dinamu i stanje sa suđenjem u hrvatskom nogometu.

“Neno je super, neprijatelj nikad ne spava, ni preko granice, a njega je iznenadio susjed iz Bosne. Što se tiče suđenja, Hajduk ispada da je uvijek taj kmečavac, ali dok se ti centri premjeste, onda drugi ispadaju kmečavci. Sada tu ulogu ima Osijek, mi im dajemo podršku. Zadnjih 30 godina se događa ono što se ne bi trebalo događati, suci koji bi trebali biti neprimjetni su stalno ovdje. To se odmah može promijeniti, ali nekoliko ljudi odlučuje o tome. Pozdravljam suspenziju sudaca, tko god pogriješi, mora trpjeti konsekvence. HNL ima dugu, lijepu povijest oko toga, ali nadam se da će to ići u boljem smjeru kao što puno stvari u ovoj državi ide u boljem smjeru”, zaključio je Tudor.

Komentari

komentara

« Povratak