I SRBI SE RASPISALI: Evo što je zasmetalo našim susjedima na utakmici Dinamo – PAOK

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb ostao je jedini klub iz ove regije u nekom europskom natjecanju. Modri su došli na korak do četvrtfinala Konferencijske lige s obzirom da su u prvoj utakmici osmine finala svladali PAOK s 2:0.

Inače, susret je izazvao veliku pažnju kod naših susjeda Srba. Za to je više razloga. Srbima je zanimljivo što se sastaju klubovi iz država s kojima su povijesno i susjedski povezane i bliske. Osim toga, navijači PAOK-a pobratimljeni su s Grobarima, navijačima Partizana. Konačno, Bad Blue Boysi su na Maksimiru skandirali protiv srpskog velikana.

BBB-i su na sjeveru Dinamovog stadiona digli transparent na kojem je pisalo: “Oroši, za koga ti navijaš?” Također, pjevali su pjesmu “Nek živi ljubav, neki se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan”.Denis Oroši, član Dinamove skupštine je, prema više izvora iz Karlovca, bivši partizanovac koji je često išao na utakmice beogradskog kluba i bio njegov veliki navijač u mladosti. To mu nisu zaboravili Dinamovi navijači iz tog područja, a vijest se jako brzo proširila među onima koji ga i ne poznaju, što je, logično, izazvalo bijes dinamovaca. Orošijev otac bio je vojno lice u JNA. Članovi te kaste su u pravilu bili partizanovci, Službovao je u Karlovcu pa se preko Dinamovih navijača iz tog grada saznalo da je novi Dinamov skupštinar privržen Partizanu.

Boysi su skandirali i trenutno najomraženijem klupskom čelniku, Nikoli Hanželu. On je također Karlovčanin. U klub je doveo Orošija, ali i još barem sedam sebi odanih ljudi.Karlovački poduzetnik je siva eminencija iza Mirka Barišića, a spočitava mu se to što je u Skupštinu ugurao svoje zaposlenike iz privatnog biznisa. Boysi su tako skandirali dijelu skupštinara: “Jebo vas Hanžel!” Nakon braće Mamić, kojima se prvima tako skandiralo, nikome do ove utakmice nije pripala takva “čast”.

Srpski mediji su posvetili tekstove pjesmama BBB-a protiv Partizana. Telegraf pod naslovom “Bad Blue Boysi na meču protiv PAOK-a optužili člana Skupštine da navija za Partizan” piše: “Pristalice domaćina ovog susreta, popularni Bed Blu Boysi, su tijekom meča pogrdno skandirali gostima, a pomenuli su i Partizan, čiji navijači njeguju bratske odnose s PAOK-ovim. “Neka živi ljubav, neka se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan”, uzvikivali su s tribina. Osim toga, istaknut je ni transparent upućen Denisu Orošiju, novom članu Skupštine kluba koga su optužili da navija upravo za crno-bele uz transparent “Oroši za koga ti navijaš”.

Blicu je naslov “Neka svako dijete mrzi Partizan” grmjelo u Zagrebu: BBB podigli transparent zbog partizanovca u Dinamu”, dok je u tekstu: “Navijači Dinama iz Zagreba meč protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi iskoristili su da vrijeđaju Partizan. Poznate su veze srpskog i grčkog kluba, a uz sve to je Denis Oroši, bivši navijač crno-bijelih, nedavno ušao u Skupštinu Dinama.

Najtvrdokornija jezgra pristalica Modrih, okupljani u frakciju Bad Blue Boys, podigli su transparent “Oroši, za koga ti navijaš?”, uz pogrdna skandiranja prema Partizanu. “Nek živi ljubav, neki se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan” odjekivalo je stadionom Maksimir. Oroši se našao na meti Dinamovih navijača jer je, prema informacijama iz Hrvatske, u mladosti išao na mečeve Partizana i bio veliki navijač. Sada ga je u Dinamo ubacio prvi čovjek kluba Mirko Barišić, ali mu navijači nisu zaboravili prošlost.”

Komentari

komentara

« Povratak