Kako je Ibrahimović završio u Juventusu umjesto u Romi i tko mu je bio „zaštitnik“ u Serie A?

FOTO:

Bivši igrač Tottenham Hotspursa i egipatske nogometne reprezentacije Mido otkriva pozadinu svojeg transfera u Romu i transfera Zlatana Ibrahimovića u Juventus, iako je prvotno bilo planirano obrnuto.

Transfer otkazan u zadnji čas

Mido, trenutno trener egipatskog Wadi Degla u egipatskoj Premier ligi, za DMC TV je otkrio kako je prije trinaest godina on, prema planu zajedničkog menadžera Mina Raiole, trebao iz Marseillea prijeći u Juventus, a Ibrahimović , nakon Ajaxa u Romu.

Kad sam stigao na aerodrom Raiola me nazvao i rekao neka otkažem let za Torino jer je Juventus postigao dogovor s Ibrom umjesto sa mnom te da ću ja umjesto toga ići u Romu.“, kazao je Mido.

Nakon potpisivanja ugovora, te 2004. godine, Mido je odigrao samo osam prvenstvenih utakmica za Romu, nakon čega je posuđen u Tottenham Ondje je proveo dvije i pol sezone nakon čega je 2007. prešao u Middlesbrough.  Idućih šest godina je igrao u nizu beznačajnih klubova prije nego što se umirovio 2013., sa samo 30 godina.

S druge strane, dvije godine stariji Ibrahimović, iste je godine potpisao za Juventus gdje je ubilježio 70 nastupa. Nakon „Calciopoli“ skandala, Ibra je početkom sezone 2006./2007. prešao u Inter. Uslijedile su sezone u Barceloni, Milanu, Paris Saint-Germainu dok trenutno briljira u Manchester Unitedu.

Ibrahimović je imao „zaštitnika“ u Serie A

Mido smatra da je Ibrahimoviću, za vrijeme igranja u Juventusu uvelike pomogao tadašnji trener, Fabio Capello.

Fabio Capello je podržavao Ibru tijekom prve sezone u Juventusu, a to je nastavio raditi tijekom cijelog njegovog boravka u Serie A. Sa mnom je situacija bila potpuno drugačija u Romi.“, požalio se Mido.

Komentari

komentara

« Povratak