IBRAHIMOVIĆEV OTAC: „Moj Zlatan je Bošnjak, i to onaj s dna kace, puno sam uložio u njega…“

FOTO:

Zlatan Ibrahimović se tijekom karijere isprofilirao kao jedan od najboljih svjetskih napadača. Ibra ima zaista impresivnu biografiju, nastupao je redom za svjetske velikane: Juventus, Inter, Barcelonu, Manchester United, PSG te Milan. Iako je švedska legenda, njegov otac Šefik tvrdi da je Zlatan čisti Bošnjak.

“Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace” – izjavio je Šefik za Avaz, inače rodom iz Bijeljine.

“Zarekao sam se da više ne demantiram napise o Zlatanu! Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužit će i za snimanje filma. Puno sam uložio u Zlatana još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao cijelo vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati  loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan nogometaš” – nastavio je Ibrin otac s kojim je dugo bio posvađan, sada su u odličnim odnosima.

“Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konzultiramo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetra” – opisao je njegovu ulogu u napadačevom djetinjstvu Ibrahimović stariji.

BREAKING NEWS: ŠAKAČKI OBRAČUN U DINAMU! EVO KOGA JE PREBIO NENAD BJELICA…

Komentari

komentara

« Povratak