IDEMO OSTVARITI ŠTO VIŠE POBJEDA: Osijek i Rijeka doznali protivnike u 2. pretkolu Konferencijske lige!

FOTO:

Već je nekako tradicija da hrvatski nogomet u Europi predstavljaju Dinamo Zagreb (Liga prvaka), Hajduk Split, Osijek i Rijeka (Konferencijska liga).

UEFA je jutros objavila podskupine uoči ždrijeba drugog pretkola Konferencijske lige kako bi suzila izbor potencijalnih protivnika te naravno, olakšala kompletni ples kuglica. Ždrijeb u Nyonu ovako je odlučio:

RIJEKA – Dukagjini (Kosovo) ili Europa (Gibraltar)

OSIJEK – ZTE (Mađarska)

Prve utakmice drugog pretkola na rasporedu su 27. srpnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije, 3. kolovoza. Ždrijeb trećeg pretkola, u kojem će se naći i Hajduk Split, odradit će se 24. srpnja.

Naši klubovi još uvijek čekaju na premijerni nastup u grupnoj fazi ovog natjecanja. Na korak do skupina zasad su bili Rijeka koja je u ljeto 2021. godine u premijernom nastupu ispala u Play-offu od grčkog PAOK-a. A godinu poslije Hajduk nije mogao protiv prejakog španjolskog Villarreala, također u Play-offu. Najviše nam je dužan ostao Osijek koji je u prvoj sezoni ispao u trećem pretkolu od CSKA Sofije, da bi u ljeto 2022. godine ispali već u drugom pretkolu od kazahstanskog FC Kyzlzhara.

Pobjednici Konferencijske lige zasad su talijanska Roma i engleski West Ham United.

Komentari

komentara

« Povratak