IGRAČ PRIZNAO PRIJEVARU: FIFA izbacuje njegovu reprezentaciju sa SP-a?!

FOTO:

Velika afera potresa nogometni svijet samo dva mjeseca uoči početka Svjetskog prvanstva u Kataru. Njen glavni akter je Byron Castillo.

Reprezentacija će biti izbačena?

Engleski Daily Mail objavio je nove dokaze o tome kako je Byron Castillo, desni bočni reprezentacije Ekvadora, lažirao nacionalnost. Naime, on je zapravo Kolumbijac koji nije imao pravo igrati za Ekvador u kvalifikacijama za SP, ali je to napravio lažiranjem dokumenata. Spomenuti izvor objavio je originalni Castillov rodni i krsni list na kojima piše da je rođen u Kolumbiji te da ima kolumbijsko državljanstvo. Također, Castillo je snimljen kako priznaje da je lažirao godinu i državu rođenja te nacionalnost.

Podsjetimo, početkom svibnja Čile je optužio Ekvador za falsificiranje rodnog lista Byrona Castilla i zatražio da se ova reprezentacija izbaci sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Slučaj je otišao u FIFA-u, koja je u lipnju ipak odustala od daljnjih postupaka zbog nedostataka dokaza.

Ipak, novi dokazi britanskih novinara sada bi mogli ponovno aktivirati slučaj. Naima, na snimci nastaloj 2018. Castillo u razgovoru s visokim dužnosnikom ekvadorskog nogometnog saveza priznaje kako koristi krivotvorene dokumente, te otkriva i tko mu ih je pomogao izraditi. Radi se o  ekvadorskom poduzetniku i vlasniku kluba NorteAmerica, Marcu Zambranu. Osim toga, Castillo priznaje i kako nije rođen 1998. u Ekvadoru, već tri godine ranije u Kolumbiji.

FIFA-ina komisija za žalbe se sastaje ovaj tjedan, a Daily Mail piše da bi uzimanje novih dokaza u obzir moglo rezultirati izbacivanjem Ekvadora sa SP-a te davanjem tog mjesta Čileu.

Komentari

komentara

« Povratak