Igrao je protiv Hrvatske u Kataru. Sad ide u zatvor jer je čovjeku slomio lubanju

FOTO:

Veznjak QPR-a Ilias Chair osuđen je na godinu dana zatvora jer je, prije skoro četiri godine u Francuskoj, vozaču kamiona slomio lubanju, prenosi Index.hr.

Ovaj 26-godišnjak bi hrvatskoj javnosti mogao biti najpoznatiji po tome što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 46. minute zaigrao u susretu Hrvatske i Maroka za treće mjesto.

Osim što mora godinu dana provesti u zatvoru, izrečena mu je i uvjetna kazna od godinu dana zatvora, koju će izvršiti nakon odsluženja prvobitne kazne. Dodatno, mora žrtvi platiti odštetu od 13.400 funti. QPR je nakon vijesti objavio klupsko priopćenje u kojem je poručio da neće ništa komentirati dok pravni postupak u potpunosti ne završi.

Do incidenta je došlo u ljeto 2020. godine u Francuskoj. Chair je s bratom Jabeurom i još nekoliko prijatelja išao na vožnju kajacima, a na povratku se posvađao s belgijskim vozačem autobusa u kojem su se trebali vratiti s izleta. Nije poznato zašto je točno došlo do sukoba, ali izbila je velika tučnjava u kojoj je vozač najgore prošao jer ga je Chair pogodio kamenom u glavu i slomio mu lubanju.

Marokanski nogometaš tvrdi da je nevin, ali to mu nije pomoglo. Osim njega, na pola godine zatvora osuđen je i njegov brat Jabeur. Chair je i dalje igrač QPR-a, dosad je za taj engleski klub upisao 222 nastupa. U posljednjoj utakmici je na na gostovanju kod Bristol Cityja baš on zabio za pobjedu QPR-a, koji se bori za ostanak u Championshipu.

Komentari

komentara

« Povratak