Igrao je za United u Ligi prvaka, a sad radi kao vodoinstalater. Ovo je njegova priča

FOTO:

Lee Roche živio je život svakog mladog nogometaša u Engleskoj. Debitirao je u prvoj momčadi Manchester Uniteda koji je vodio Alex Ferguson i za koji su igrali David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes i brojni drugi velikani.

Uspio je do minuta doći u domaćem prvenstvu, a osjetio je i luksuz najvećeg klupskog natjecanja na svijetu kad je 18. ožujka 2003. na Riazoru krenuo za United u utakmici u kojoj je engleski velikan već osigurao prolazak u sljedeću fazu. Počeo je susret, ali izdržao je samo 45 minuta dvoboja u kojem je Deportivo slavio s 2:0 nakon pogotka Victora Sancheza del Amoa i autogola Marka Lyncha. Roche je bio desni bek, a po potrebi i veznjak, koji je karijeru počeo i završio u tom Manchester Unitedu.

United ga je slao na posudbe u Burnley i Wrexham, ali uvijek se vraćao na Old Trafford, a u međuvremenu je uspio doći i do irske nacionalne reprezentacije. Danas na poseban način gleda na to vrijeme.

“Možda sam se trebao kvalitetnije socijalizirati, kao O’Shea i Fletcher. Ja bih nakon treninga otišao kući, bio sam tih i nisam se puno miješao s ostalim dečkima. Možda bi bilo bolje da jesam”, rekao je za Planet Football u razgovoru ranije ove godine. (index.hr)

Komentari

komentara

« Povratak