IKONSKI STADION ODLAZI U POVIJEST: Počelo rušenje kultnog Vicente Calderona!

FOTO:

Službeno je počelo rušenje legendarnog stadion Atletico Madrida. Ikonski Vicente Calderon nakon 53 godine odlazi u povijest, mjesto je to koje će zauvijek biti vezano u srcima istinskih navijača popularnih Atletija.

Već duže vremena se sa stadona iseljavaju svi kafići i trgovine, objavljene su i prve fotografije rušenja stadiona, što će sigurno pasti svim navijačima madridskog kluba. Službeno otvorenje Calderona dogodilo se 1966. godine, igralište je ime dobilo po predsjedniku Atletica.

Na njemu je španjolska reprezentacija  odigrala ukupno 11 utakmica i nijednom nije izgubila, uz osam pobjeda i tri remija. Isto tako, Calderon je bio domaćin na tri utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva 1982.

Prije gotovo dvije godine Simeone i ekipa preselili su na Wandu Metropolitano, stadion sa četiri Uefine zvijezdice i 68 tisuća sjedećih mjesta, ali romantična vremena ostaju na Calderonu gdje je Atletico zadnju europsku utakmicu igrao u Ligi prvaka protiv Leicestera 2017. godine, iste te godine je stadion službeno zatvoren.

Madriđani su u svom bivšem domu osvojili šest naslova pobjednika lige, sedam Kupova te tri naslova Europske lige.

Komentari

komentara

« Povratak