IMA SMISLA: Slaven Bilić otkrio zašto je odabrao baš Kinu!

FOTO:

Bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić, nije previše tugovao zbog nevjerojatnog otkaza koji je dobio u West Bromwich Albionu. Samo tri tjedna nakon otkaza na Otoku pronašao je novi posao, a to je kineski prvoligaš Beijing Guoan s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bivši nogometaš Hajduka, Karlsruhera, West Hama i Evertona iza sebe već ima zanimljivu trenersku karijeru. ‘Nane’ je vodio Hajduk Split, Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš, West Ham United, Al-Ittihad i West Bromwich Albion. Također je vodio mladu te seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Mnoge je zanimalo zašto je Slaven izabrao baš kinu, i to pogotovo nakon što se praktički vratio u elitni nogomet ali dobili smo zanimljiv odgovor:

“Meni je Kina kao nogometna stvarnost oduvijek bila interesantna. Uostalom, prije tri godine bio sam u ozbiljnim razgovorima s predstavnicima njihova Saveza oko preuzimanja kineske reprezentacije. Što se ovaj put promijenilo da sam odmah prihvatio? Ispunila su se tri ključna uvjeta. Prvo da poziv dođe kada sam slobodan, drugo da su financijski uvjeti u željenim okvirima i treće da je klub snažan i ambiciozan. Eto, ovaj put se sve poklopilo i potpisao sam za jedan od top 3 klubova u Kini”, rekao je Bilić za Sportske novosti.

Kazao je i kako je imao ranije ponudu da preuzme njihovu reprezentaciju.

“Bilo je aktualno 2018. godine. Imao sam čak pet sastanaka s njihovim ljudima iz Saveza, u Rimu, Bruxellesu, te tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Naposljetku, nismo konkretizirali te razgovore, ali su mi Kinezi ostali u vrlo ugodnom sjećanju zbog ozbiljnosti i profesionalnosti, te pristojnosti u ophođenju. Uz to sam tada dosta pratio njihovu reprezentaciju, pa i tako stekao određene spoznaje o njihovom nogometu”, rekao je Bilić.

Svjestan je i da ga čeka pakleni posao u Kini.

“Ograničen je broj stranaca i uveden je salary cap. Igrači koji su potpisali ugovore prije tih odredbi ostaju u istom statusu. No, sada je možda prerano da uopće nešto pričam o momčadi, igračima, uvjetima i situacijama. Kada dođem u Peking imati ću ipak jasniju sliku”, rekao je Bilić.

 

Komentari

komentara

« Povratak