Imaju 46 milijuna navijača i sad žele pokoriti Europu: “Za osam godina ulazimo u LP”

FOTO:

Brazilski Flamengo u zadnje dvije godine proživljava možda i najbolji period u svojoj povijesti.

Slavni klub iz Rio de Janeira osvojio je 2019. godine Copa Libertadores i naslov brazilskog prvaka, a prošle godine je obranio titulu u domaćem prvenstvu te osvojio južnoamerički superkup. Flamengo na domaćim utakmicama bilježi rekordnu gledanost, ali njegovo vodstvo ima goleme ambicije i izvan Južne Amerike.

U razgovoru za brazilski Globe Sports potpredsjednik kluba Rodrigo Tostes otkrio je da Flamengo do kraja godine počinje širiti utjecaj i na Europu. Flamengo u 2021. godini očekuje oko 150 milijuna eura prihoda, a do kraja ove kalendarske godine želi preuzeti jedan klub u portugalskoj prvoj ligi.

“Analizirali smo osam klubova u toj ligi i odlučili smo se za Tondelu koja jedina ima većinskog vlasnika koji kontrolira klub i od njega ćemo ga kupiti. Osim toga, klub se nalazi daleko od Porta i Lisabona pa smatramo da ćemo lakše zadržati neke igrače iz regije. Klub se nalazi u regiji Portugala u kojoj živi dosta Brazilaca i vjerujemo da ćemo do kraja godine završiti taj posao vrijedan 58 milijuna dolara”, objasnio je Tostes i nastavio:

“Trebat će nam oko tri godine da stabiliziramo klub i pokrenemo sve procese te da klub odvedemo prema vrhu ljestvice. Mi kod kuće imamo golemi potencijal od 46 milijuna navijača kojima želimo približiti Tondelu, popraviti njezinu popularnost, ali istovremeno ne želimo da izgubi svoje sadašnje navijače u Portugalu.”

No, Tondela je tek početak. Tostes je otkrio da su ambicije puno veće.

“Ovo je tek početak jer imamo golemi interes investitora. Ideja je da imamo klub u Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Kini, SAD-u, čak i u Africi. Ne radi se ovdje samo o jednom klubu, nego o više njih. Namjeravamo ući u Europa ligu kroz tri ili četiri godine, a u Ligu prvaka kroz osam godina”, otkrio je Tostes, prenosi Index.hr.

Tako će Flamengo krenuti stopama Manchester Cityja koji kroz projekt “City Football Group” ima udio u vlasništvu u čak devet klubova diljem svijeta, a to su Melbourne City (Australija), Yokohama F. Marinos (Japan), New York City FC (SAD), Montevideo City Torque (Urugvaj), Girona (Španjolska), Sichuan Jiuniu (Kina), Mumbai City (Indija), Lommel SK (Belgija) te Troyes AC (Francuska).

Komentari

komentara

« Povratak