IMAJU GA NA RADARU: Red Bull Salzburg dovodi još jednog Hrvata!?

FOTO:

Austrijski prvak Red Bull Salzburg ovog ljeta morao je iskeširati čak četiri milijuna eura kako bi za njih potpisao sjajni mlad hrvatski napadač Roko Šimić.

No, to nije sve! Izgleda kako se na radaru austrijskog velikana našao još jedan Hrvat. Naime, Germanijak.hr piše kako Salzburg želi dovesti 15-godišnjek Dominika Babića koji je trenutno član Osijeka. O njemu je detaljnije govorio Srećko Kurbeša koji radi kao skaut Salzburga:

“Ima jedan sjajni mali iz Osijeka, Dominik Babić. Imamo ga na radaru, na našoj je listi prioriteta. Htjeli bismo ga dovesti u Salzburg, imao bi kod nas sve uvjete za napredak. Dečko je 2006. godište, nadaren je, mislim da može napraviti odličnu karijeru, a i nekako je baš tipični igrač za Salzburg, takve selekcioniramo. Tražimo takav profil igrača, brzog, koji zabija golove. Pratili smo ga na turnirima, nekoliko puta sam ga gledao. Ako je spreman raditi, onda može puno napraviti. “

Ako Babić završi u Salzburgu, bit će to nastavak uspješne suradnje Red Bulla i domaćih klubova. Nekoliko je reprezentativaca prošlo kroz tu slavnu svlačionicu.

Od trenutno aktivnih izdvajamo Roka Šimića koji trenutno neumorno zabija za drugu ekipu (Liefering). Tu je i Luka Sučić koji živi svoj nogometni san. Zlatko Dalić ga je upravo pozvao u A vrstu ususret utakmici sa Slovačkom. Od ostalih Hrvata, od aktivnih nogometaša spomenimo da je dres Red Bull Salzburga nosio i Marin Pongračić koji je kasnije preko 1860 Munchena stigao sve do Borussije iz Dortmunda.

Jedno vrijeme dres Salzburga je nosio i Duje-Ćaleta Car. Nakon epizode u LASK-u, prvo je prešao u Lieferingm a potom i u Red Bull, da bi ostvario 19 milijuna eura vrijedan transfer u Marseille. Na sjeveru Austrije se u jednoj kratkoj epizodi našao i Josip Radošević. Danas je član danskog Brondbyja.

Komentari

komentara

« Povratak