IMAMO PACIJENTE GODINE: Navijači slavnog kluba lažirali invaliditet kako bi došli do ulaznica

FOTO:

Nevjerojatna priča dolazi nam iz engleskog Premiershipa, točnije iz Manchestera. U pitanju su navijači Manchester Uniteda.

Naime, slavni engleski klub je zaprimio pritužbu od svoje Udruge navijača s invaliditetom da dio navijača, koje nazivaju “ološem”, lažira invaliditet kako bi došli do ulaznica koje im ne pripadaju i tako pratili utakmice Uniteda s mjesta koje je predviđeno za osobe s invaliditetom.

Također, dio navijača s invaliditetom sudjeluje u prevari jer svoje ulaznice preprodaju prevarantima, piše engleski Daily Mail. Problem je navodno posebno raširen na gostujućim utakmicama Crvenih vragova.

Klub ima namjenske prostore za invalidska kolica za svaku gostujuću utakmicu, ali Chas Banks, tajnik Udruge navijača s invaliditetom Manchester Uniteda, rekao je na posljednjem sastanku Foruma navijača da je došlo do zlouporabe ovih ulaznica. One su ili proslijeđene navijačima bez invaliditeta izravno ili preko treće strane, čime se krše Unitedova pravila o ulaznicama.

Klub je potvrdio da je upoznat s tvrdnjama da fizički sposobni navijači “sjede u invalidskim kolicima kako bi pristupili utakmicama”. Banks je na sastanku navijača rekao: “Vlastitim sam očima vidio dokaze da ti nitkovi ovo rade, a imam i fotografije. Do te mjere da su dva puta viđeni kako gledaju utakmicu dok su sjedili u invalidskim kolicima na platformi za invalidska kolica, a zatim su sljedeću utakmicu viđeni kako stoje u dijelu za sposobne osobe i skakuću gore-dolje kada United postigne gol. Ovo nije zločin bez žrtve i smatram da je vrlo tužno što se ovo događa ljudima koji zapravo najmanje zaslužuju da im se oduzme prilika da dobiju ulaznicu.”

Nakon razgovora s Udrugom navijača s invaliditetom Manchester Uniteda, svaki navijač s invaliditetom s ulaznicom u invalidskim kolicima za gostujuće utakmice sada će morati pokazati osobnu iskaznicu za preuzimanje ulaznice, dok su oni koji protuzakonito proslijede svoje ulaznice upozoreni da bi se mogli suočiti sa sankcijama, uključujući dugotrajne zabrane.

United je također obećao pojačati svoje provjere na terenu izvan gostujućih stadiona kako bi identificirao navijače s invaliditetom koji svoja mjesta ustupaju navijačima bez invaliditeta. Navijačima je rečeno da vrate svoje ulaznice za gostujuće utakmice ako ne mogu prisustvovati kako bi se mogle preprodati.

Komentari

komentara

« Povratak