IPAK JE LOŠE SUDIO: Pogledajte što je UEFA napravila sucu Makkelieju!

FOTO:

Nizozemski sudac, Danny Makkelie, i dalje je najomraženija osoba u Hrvatskoj jer se smatra da je žestoko oštetio Vatrene u susretu protiv Italije. Mnogi se još uvijek pitaju zašto je pokazao na čak osam minuta sudačke nadoknade i je li zaista bilo materijala za toliko produžiti?

A danas je ovaj 41-godišnji strateg dobio pravi šamar od strane europske krovne nogometne organizacije. Naime, UEFA je odlučila potjerati Nizozemca sa Eura! Nizozemski portal AD objavio je kako se policijski inspektor Makkelie već vratio u Rotterdam.

Makkelie je na Euru sudio i utakmicu Njemačke i Mađarske (2:0) u skupini, a nakon utakmice Hrvatske i Italije stiglo je puno prigovora na njegov posao. Hrvatska je primila gol u osmoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvao bijes hrvatske javnosti jer nitko ne može objasniti gdje je nizozemski sudac uspio skupiti spomenutih osam minuta.

Na Makkeliejevo suđenje buni se i Mađarska, koja je također ispala u skupini. Njezin izbornik Marco Rossi bunio se zbog pogotka Jamala Musiale jer je smatrao da je asistent Ilkay Gündogan prethodno napravio prekršaj u napadu. Za Makkelieja je ovo bilo drugo Europsko prvenstvo u karijeri, a sudio je i na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Komentari

komentara

« Povratak