IPAK JE MORAO TO NAPRAVITI: Evo što je Dalić rekao nakon pobjede!

FOTO:

Hrvatsk izbornik, Zlatko Dalić, jučer je najavio kako će protiv Malte priliku dobiti ostali igrači, ali ipak je morao koristiti ključne figure.

Hrvatska je do 60. minute bila totalno bezopasna protiv Malte, čak nas je i sudac spasio s obzirom da nije svirao čisti jedanaesterac za goste. No, Dalić onda povlači odlične poteze te u igru šalje Modrića, Perišića, Brekala i Barišića. Upravo ta četvorka donijela je pobjedu. Nakon utakmice izbornik je kazao:

“Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu nakon tri utakmice. Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana. Šest bodova je tu, ali očekivali smo više. Sada se moramo spremiti za Euro. Danas sam pokušao napraviti prevagu sa svježim igračima. U drugom poluvremenu sam morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu i tako je i bilo”, započeo je Dalić pa nastavlja:

“Ovaj period nam nije bio lagan. Puno toga smo pokušavali, ali nije išlo, no to je tako. Nekad ide, nekad ne ide. Znam da igra nije na nivou na kojem treba biti i na kojem ja želim da bude. Mora biti bolje i kvalitetnije na Euru. Imat ćemo deset dana priprema. Bit ćemo bolji i spremniji nego na ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla. Rekao sam dečkima da se odmore, imaju u klubovima naporne sezone. Siguran sam da će biti bolje. Neke stvari smo i danas vidjeli”, rekao je Dalić.

Inače, iz Slovačke stižu odlične vijest. Slovačka je upisala pobjedu 2:1 protiv Rusije, a u ranijem terminu Cipar je svladao Sloveniju 1:0. ‘Vatreni’ su zbog toga sada na vrhu tablice.

Sada slijedi pauza, a uskoro će pripreme za Europsko prvenstvo dok je nastavak kvalifikacija u rujnu.

Komentari

komentara

« Povratak