IPAK KRIVE ODLUKE: Evo tko tvrdi da je Hajduk oštećen u Osijeku!

FOTO:

Već smo nekako navikli da gotovo svaki derbi u HNL-u mora nositi repove nakon utakmice. Tako je i nakon dvoboja između Osijeka i Hajduka koji se igrao sinoć.

Iako je utakmica završila bez golova, na djelu smo vidjeli pomalo zbunjenog suca Frana Jovića. Legendarni Mateo Beusan smatra kako se na utakmici dogodila velika pogreška te kako je Hajduk zakinuti za udarac s bijele točke:

“Ne da mislim, nego sam siguran. Prvo mi nije jasno zašto se VAR uključio. Bez obzira na to što je poanta da se dođe do pravedne odluke, po meni se VAR nikako ne bi smio uključivati ako postoji kontakt koji se dogodio unutar kaznenog prostora i sudac je tu bio u tako dobroj poziciji da je on to najbolje vidio, što je i registrirao i odmah dosudio kazneni udarac.

VAR se uključuje samo za očitu pogreške. Mislim da nitko u Hrvatskoj bez obzira za koga navija ne može reći da u toj situaciji nije bilo kontakta i da ono nije bio prekršaj na Krovinoviću. Tu nema dileme i VAR je suca doveo u nelagodnu situaciju.”

Jović je, kaže, pogriješio pri odabiru stupnja opomene u još dvije situacije. “U 29. minuti je dosudio simuliranje Lovrića gdje je penal isto kao kuća. Postavlja se pitanje zašto je Ferro dobio karton zbog najobičnijeg starta. Ako je i bilo lagano gaženje nije za žuti.

Čime pravdate karton Ferru ako ste ga malo prije dali suparniku zbog simuliranja? Treći problem je ponašanje Sahitija i gesta prema gledateljstvu. Upozorenje nije dovoljno, trebao je dobiti opomenu. Zamislite što bi Jović učinio da je Sahiti istu gestu uputio prema njemu?”

Beusan smatra kako kratka pauza ne bi bila na odmet kao disciplinska mjera Joviću. “S obzirom na njegov renome i reputaciju te da je došao do druge klase UEFA-inih sudaca, to je bilo vrlo neuvjerljivo. Krajem prvog dijela nije imao sreću s opremom za komunikaciju.

Trebao se snaći, tih par zadnjih minuta odsuditi bez komunikacije, a ne navlačiti poglede javnosti na sebe. Osam minuta nadoknade u prvom poluvremenu nije baš malo, a došle su isključivo zaslugom njega i VAR-a.

Baš me zanima što će večeras reći Mario Strahonja i što će Komisija objaviti. Za ovo suđenje može ići na pauzu maksimalno dva kola, ali ako Komisija odluči da na Krovinoviću nije bio penal, onda on nema ijednu grešku. Ja mislim da bi bilo logično da ga povjerenik ne delegira kolo ili dva da se malo ohladi, jer mislim da je pao u formi, to je vidljivo.”

Komentari

komentara

« Povratak