IPAK SE PODIGLA NEPOTREBNA HAJKA: Sudački ekspert otkrio jesu li Osijek i Rudeš trebali dobiti penale protiv Gorice odnosno Hajduka!

FOTO:

Iza nas je 14. kolo HNL-a za sezonu 2023/24. I naravno, opet gomila dvojbenih odluka zbog kojih se vodio rat na društvenim mrežama.

Prvo, jučer smo vidjeli utakmicu Hajduka i Rudeša. Bijeli su slavili s minimalnih 1:0 pogotkom Trajkovskog, ali gosti smatraju kako su čak dva puta trebali dobiti kazneni udarac. “Dragi ljubitelji hrvatskog nogometa, na našu žalost i ove smo subote doživjeli da se sav naš trud poništava zbog sudačkog previda. Bile su dvije sporne situacije, u 49. minuti kada je od strane Filipa Uremovića srušen Fran Topić, te u sudačkoj nadoknadi kada su u 16-ercu Hajduka zaustavljeni Pavlović i Tomečak”, poručili su iz zagrebačkog kluba. Obje situacije je komentirao Strahonja:

”Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom. Da je imao loptu u posjedu, da je u mogućnosti kreirati napada, mogao bi biti penal, rekao je Strahonja i osvrnuo se na situaciju u 91. minuti:

”Kontakt Sigura i Pavlovića je bio, no pitanje je intenziteta. Pavlović je djelomično naglasio pad. Sudac je bio postavljen bočno i vidio je dobro i treba mu vjerovati. Pitanje je i tko je prvi došao do lopte, meni se čini igrač Rudeša. S obzirom na ovu snimku ne vidim kazneni udarac.”

Zanimljivo, žalili su se iz Osijeka, ali i tamo je sudac sve ispravno napravio: ”Vidimo jasan prekršaj, a sudac nije dosudio kazneni i bio u pravu. Zašto? Jer su UEFA i FIFA propisale da u ovakvim situacijama u kaznenom prostoru gdje igrač prvo igra loptom pa onda ide kontakt, nema prekršaja, to bi bilo samo da je ovo bilo za žuti ili crveni karton”, rekao je Strahonja, a onda je ”presudio” ruku Pršira:

”Prvo imamo prekršaj igrača Osijeka, a onda kažnjivo igranje rukom. Vjerojatno je ruka išla prema lopti jer se prije dogodio prekršaj. Odluka je u konačnici ispravna jer nije bilo penala, ali VAR je trebao reći sucu da pogleda to bolje.”

Komentari

komentara

« Povratak