ISKOMPLEKSIRANI ARGENTINAC: Sampaoli popljuvao hrvatski uspjeh u Rusiji!

FOTO:

Bivši argentinski izbornik Jorge Sampaolipo prvi se put nakon otkaza pojavio u medijima. Argentina je billa neuspješna na Svjetskom prvenstvu, u skupini remizirala s Islandom, izgubila 3:0 od Hrvatske pa jedva za prolazak pobijedila Nigeriju, da bi u osmini finala izgubila 4:3 od Francuske. Sampaoli je ubrzo po povratku u domovinu smijenjen s pozicije.

“Posao je bio težak i nije završio uspješno jer smo imali samo jednu opciju: postati prvaci. S nametnutim pritiskomsve je bilo teže. Nismo mogli uživati, cilj nam je uvijek bio predaleko,” rekao je Sampaoli u razgovori Marci pa dodao:

“Preuzimam odgovornost za to što nisam uspio nametnuti svoj stil nogometa u reprezentaciji, što nisam uspio s onime što ja smatram nogometom. Htio sam da uživamo u igri. Ali pogledajte što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu, mi koji volimo nogomet smo bili jedan korak iza ostalih. Danas je lakše ne igrati, čekati i iskoristiti prilike koje mogu odlučiti utakmicu.”

Bivši izbornik Argentine tom izjavom je potvrdio kako se još uvijek ne miri s porazom od Hrvatske 3:0 nakon kojeg su, podsjećamo, i on i Leo Messi otišli u svlačionicu bez da su čestitali Daliću i njegovim igračima .

Tijekom natjecanja u Rusiji često se u javnosti vrtjela priča kako je Sampaoli samo pijun, da nema prave ovlasti i da je Leo Messizapravo izbornik – on bira igrače koji će biti pozvani i koji će igrati utakmice. Priča je dobila na vrijednosti nakon što se doznalo da su se igrači bez izbornika.

“Svaki je sastanak održan s ciljem da se doprinese, nisu problem bili sastanci igračanego činjenica da je to procurilo u javnost. Argentinski su se igrači 1986. godine redovito sastajali, ali mi smo za to doznali tek 20 godina nakon što su postali prvaci. Danas se sve odmah sazna.”

Navijači su nakon Rusije najviše kritizirali Lea Messija, a on se zbog pritiska odlučio privremeno umiroviti.

“Bilo je nevjerojatno trenirati Messija, bio je nevjerojatno predan, toliko je patio kada nismo pobjeđivali. Leo je patio više od ikoga drugoga. Kada u momčadi imaš najboljeg igrača svijeta onda moraš i zahtijevati više. Mi ostali smo se morali približiti njegovom nivou. Ponekad uspiješ u tome, ponekad ne… Bila je to svakodnevna borba. Kada imaš Lea u momčadi onda nema prostora za pogreške, moraš pobijediti,” rekao je Sampaoli.

PRIČA JEDNO, RADI DRUGO: PONAJBOLJI STRIJELAC HNL-A SANJA IGRATI ZA VATRENE A PRIHVATIO JE POZIV KOSOVA!

Ibrahimović stao u obranu bivšeg trenera pa poručio: „Ja i Mourinho smo isti!“

goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak