ISPOVIJEST BIVŠEG UNESREĆENOG HAJDUKOVOG TALENTA: „Što će ti svi novci ovog svijeta ako si tri metra ispod zemlje. I što će ti život bez nogometa?“

FOTO:

Nekada nadolazeža Hajdukova zvijezda i novopečeni reprezentativac, Drago Gabrić, imao je 24 godine i igrao nogomet karijere. Ostvario je prealazak u turskog prvoligaša, tada jaki Trabzonspor, imao vrlo dobre financijske uvjete i bio na pragu Vatrenih.

Međutim, u svibnju 2011. godine sudbina se poigrala sa sinom legendarnog Tončija i Drago mi je imao stravičnu nesreću u svom BMW-u. Morao je ponovno učiti hodati i govoriti, na kraju se vratio normalnom životu i nogometu, danas je član trećeligaša RNK Splita.

„Ali u nogometu uživam kao nikada prije. I jači sam primjerice nego što sam bio prije šest godina, kada sam iz Hajduka otišao u Rijeku. Nisam te prve povratničke sezone bio spreman kao danas. Ni tjelesno ni mentalno nisam bio spreman za visoku razinu“, kaže 32-godišnji Drago za Sportske novosti.

„Vjerujte mi, teže je igrati Treću HNL jug nego biti u prvoligaškom društvu. Teže je dobiti pravu loptu, puno toga moraš sam. Usto, jasno mi je da se protivnici više na mene fokusiraju, često me po dvojica čuvaju. Znate kako je kada Split dođe negdje u goste na trećeligaškom jugu, svi žele dobiti Split. Pred dvije godine klub je bio prvoligaš, poseban je izazov svima zaigrati protiv nas.“

Također je nadodao da je imao ponude iz svih klubova 2. HNL., ali radije bi ostao doma nego trčao za neznatno većim novcima. Smatra da je materijalno osiguran i nakon karijere će prijeći u trenere.

„Četiri sam dana bio u induciranoj komi, a nesreće se gotovo i ne sjećam. Znam da je bila kiša, ostalo mi je u sjećanju još i da su neki ljudi kasnije dolazili oko mene, i ništa drugo.“, prisjetio se nemilog događaja i dodao da mu je prva misao bila hoće li moći više ikada igrati nogomet…

„S ocem sam počeo prvo hodati, a potom i trčati po zagorskim kletima. Nisam imao ništa drugo raditi, samo sam htio po cijele dane trčati. Ali osjetio sam koliko imam problema s koordinacijom; promjena smjera u trčanju za mene je bila nešto neostvarivo. Susreo sam se s nizom problema, ali nisam odustao. A da ja bilo teško – bilo je. Dapače, bilo je grozno, ali uspio sam se vratiti.“, opisao je Gabrić junior svoju životnu kalvariju.

„Žao mi je karijere. Jer u jednom ti se trenu učini kao da nikada nisi ni igrao nogomet; sve se okrene i moraš se iznova dokazivati. Ali sreća je u nesreći što sam imao dobar automobil. Je, kasnije sam opet kupio isti. Zašto? Sigurnost je najvažnija, zato sam kupio isti BMW. Što će ti svi novci ovog svijeta ako si tri metra ispod zemlje. I što će ti život bez nogometa.“, zaključila je bivša Hajdukova uzdanica koja u drugom pokušaju nije pronašla sreću na Poljudu, praktički je potjeran i je morao prijeći u Rijeku.

Dragi mnogi to i danas zamjeraju, ali kao obično ne znaju cijelu pozadinu priče i „to ga jako boli.“

GRIEZMANN I MBAPPE RAZOČARALI: POGLEDAJTE KAKO SU FRANCUSKI EGOMANIJACI IGNORIRALI MODRIĆA!

NASTAVLJA SE SVAĐA: Hajduk kaznio Saida, a on im ekspresno odgovorio!

Komentari

komentara

« Povratak