IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: “Da, spremni smo spasiti Euro, ali…”

FOTO:

UEFA će danas održati krizni sastanak zbog koronevirusa. Ova pandemija u potpunosti je ugasila europski nogomet pa su mnogi ovaj utorak označili kao povijesni za nogomet.

Podsjetimo, glavno pitanje ovog sastanka svakako će biti održavanje Europskog prvenstva (12. lipnja – 12. srpnja) koje se treba održati u čak 12 europskih zemalja. No, taj termin se sada baš i ne čini kao realan.

I kako to biva, mnogi vodeći mediji bacili su se u razne špekulacije pa tako već nekoliko dana kruži informacija kako bi UEFA mogla prebaciti Euro u samo jednu zemlju. Naravno, održavanje turnira u čak 12 zemalja odmah na prvu izgleda kao vrlo kompliciran posao. Kao favoriti vode se dvije zemlje koje praktički nemaju problema s koronavirusom, a to su Turska i Rusija!

Rusi su se već i javili: “Pa naravno da smo spremni. Organizirali smo zadnje Svjetsko prvenstvo, imamo i iskustvo i infrastrukturu, ali moramo znati o kakvom bi se formatu radilo i koliko bi se utakmica igralo.”, kaže Aleksej Sorokin, čovjek koji je bio na vrhu Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Sorokinove je riječi prisnažio zamjenik predsjednika ruske Vlade Dimitri Černičenko (‘Naše je iskustvo u organizaciji najvećih svjetskih sportskih događaja neupitno i svima poznato’), a onda i ruski ministar sporta Oleg Matizin (‘Spremni smo poduzeti sve mjere kako bi osigurali sigurnost svih sportaša’).

Još nije poznato hoće li UEFA pomaknuti Euro na studeni/prosinac ili čak na ljeto iduće godine. To bi izgleda trebali sutra saznati…

PRIJATELJ U NEVOLJI: NEĆETE VJEROVATI TKO JE UNAJMIO ODVJETNIKE I PLATIO ČAK 4 MILIJUNA EURA KAKO BI IZBAVIO RONALDINHA IZ ZATVORA!

PAKAO U NOGOMETNOM SVIJETU: Ponajbolji igrač Juventusa ima koronavirus!

TO JE KARAKTER: SAMO JE JEDAN NOGOMETAŠ PSG-A ODBIO ISMIJAVATI HALANDA

NAJGORI SCENARIJ: Hajduku prijeti debakl ako HNS prihvati prijedlog UEFA-e!

Komentari

komentara

« Povratak