IZBORNIK DALIĆ JE SVE REKAO: “U reprezentaciji trebamo nove…”

FOTO:

Hrvatska reprezentacija katastrofalno je odigrala na startu Lige nacija.

Momčad Zlatka Dalića izgubila je od Portugala 4:1, a sinoć ju je u Parizu Francuska razbila 4:2. Hrvatska je na Saint-Denisu igrala bolje nego u Portu, ali nedovoljno da bi se izvukla protiv kombinirane momčadi svjetskih prvaka.

Dan nakon utakmice u Francuskoj Zlatko Dalić je gostovao na summitu Digital Takeover, na kojem je govorio o budućnosti hrvatske reprezentacije.

“Da smo ostali u istom sastavu nakon Svjetskog prvenstva ne bismo se plasirali na Euro. Dečki su u tom sastavu dali najviše što su mogli, to je bio njihov maksimum. Zato reprezentaciji trebaju novi ljudi koji će je osvježiti i koji su gladni uspjeha. Zato sad imamo nekoliko igrača koji nisu zvijezde jer im fali utakmica u nogama, ali će to postati”, rekao je Dalić, koji je govorio i o ulozi lidera u reprezentaciji:

“Danas je posao trenera puno drukčiji nego što je bio. Moraš se znati nositi s igračima i njihovim egom, a moja reprezentacija je bila puna zvijezda koje su puno osvojile u karijeri. Nisam bio autokrat nego sam o svemu raspravljao zajedno s igračima. Lako je biti šef Luki Modriću jer je on ozbiljan čovjek koji je svjestan da mora napraviti rezultat jer je kapetan reprezentacije. No prema njemu sam imao isti pristup kao i prema ostalim igračima. Išao sam na utakmice njihovih klubova, slao im poruke i ostvario s njima odnos”, dodao je Dalić.

Hrvatska Ligu nacija nastavlja 11. listopada kad na Maksimiru gostuje Švedska, a tri dana kasnije će na Poljudu ugostiti Portugal.

Komentari

komentara

« Povratak