IZBORNIK DALIĆ OTKRIVA: Evo kako će se Rebić vratiti u reprezentaciju!

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, može biti jako zadovoljan kako je prošao rujanski ciklus kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar. Podsjećamo, Vatreni su u dvobojima protiv Rusije, Slovačke i Slovenije osvojili sedam bodova te su tako zadržali prvu poziciju u skupini.

No, izbornik je svjestan kako samo prvi na tablici ide direktno u Katar dok drugoplasirani mora proći pravi pakao dodatnih kvalifikacija. Naime, već dugo je poznato kako se radi o daleko najtežim dodatnim kvalifikacijama u povijesti reprezentativnog nogometa.

Zlatko Dalić je nakon tri rujanske utakmice otišao ka roditeljima u Livno odakle se javio u razgovoru za NOVA-u TV:

“Nikad nisam osjetio na nemam podršku kompletne svlačionice, da sam to osjetio otišao bih iz reprezentacije. Znao sam da imam podršku, sad je ona sigurno kvalitetna i dobra. Uoči ovih utakmica napravili smo jako, jako dobru atmosferu u reprezentaciji i oko nje. To je iznimno bitno, samo tako moramo nastaviti i ponavljati ovo što smo pokazali u ova tri nastupa. Ne smijemo dopustiti samima sebi da se opustimo i mislimo da je to gotovo”, kazao je Dalić i nahvalio nove igrače u nacionalnoj momčadi.

“Dobili smo nove igrače, to u prvom redu mislim na vratara Ivušića i na Sosu koji je zaista dobro odigrao. Ali svi igrači su pokazali dobar karakter, njihov govor tijela je bio jako pozitivan. Svi smo bili na vrhunskom nivou.”.

O potencijalnom povratku igrača koje nije pozvao – Rebića, Petkovića, Brekala… rekao je:

“Ponovit ću da nikad nisam zatvorio vrata reprezentacije niti jednom igraču. Vratit će ih igre, standardnost, kvaliteta… U reprezentaciji će biti svi za koje procijenimo da nam ponašanjem i igrom mogu pojačati konkurenciju i kvalitetu.”.

Nakon utakmice je govorio da postoji dio ljudi koje želi obezvrijediti reprezentaciju. Na što je konkretno mislio?

“Želim da hrvatska reprezentacija ima podršku medija jer ona to zavrijeđuje. Dvadeset pet godina pruža vesele trenutke hrvatskom narodu i smeta mi da se to pokušavamo obezvrijediti. Ali to je mala manjina… Mi svi skupa dajemo sve od sebe. Nekad ne ide najbolje kako bismo htjeli, ali dajemo sve što je moguće u tom trenutku. Želim da hrvatska reprezentacija ima potporu, a uvijek će biti kritičara. Neka se oni bave sa sobom, neka se vesele, mi idemo dalje svojim putem, to je plasman u Katar, iza toga stojim i sa svojim stožerom na tome radim.”.

Komentari

komentara

« Povratak