Izbornik Kanade nakon ždrijeba koji ga je spojio s Hrvatskom: “Ovo smo….”

FOTO:

Hrvatska reprezentacija izvučena je u skupinu F Svjetskog prvenstva u kojoj će igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 23. studenog, protiv Maroka, u nedjelju, 27. studenog, igra protiv Kanade, a zadnju utakmicu u skupini protiv Belgije.

Nakon ždrijeba oglasio se i izbornik Kanade. Kanada će tek drugi put u svojoj povijesti sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Do sada su Kanađani nastupili jedino na SP-u 1986. upisavši tri poraza (Francuska 0:1, Mađarska 0:2, SSSR 0:2). “Ovo je trenutak o kojem smo svi sanjali, vidjeti Kanadu u ždrijebu u jednom od ‘šešira’, kazao je izbornik John Herdman.

Kanada je plasman na Svjetsko prvenstvo izborila osvojivši prvo mjesto u zoni CONCACAF ispred Meksika i SAD-a. “Ovo će biti još jedna prilika da pokažemo da smo nova Kanada. Ući ćemo bez straha, znajući da smo momčad izgradili na hrabrosti i odlučnosti,” dodao je.

Kanada otvara Svjetsko prvenstvo 23. studenog protiv Belgije, četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Hrvatske, a 1. prosinca protiv Maroka. “Bit ćemo pametni, ali ne i uplašeni”, kazao je 46-godišnji izbornik koji vodi reprezentaciju od siječnja 2018.

Iza Kanade, kojoj mnogi prognoziraju da bi mogla biti hit ekipa prvenstva, stoji zanimljiva priča. Kanađani će na Svjetskom prvenstvu imati svoj mač. Simbol je to “nove Kanade”, kako je objasnio njezin izbornik John Herdman.

“Rekao sam dečkima da smo uvijek imali štit, a sad smo izradili i mač na kojem je latinski natpis ‘Nihil timendum’, što u prijevodu znači ‘Ničeg se ne boj’. To je simbol nove Kanade. To je stav s kojim mi igramo. Ta poruka ide i drugim reprezentacijama”, prenosi Herdmanove riječi kanadski CBC.

TO SE ZOVE POJAČANJE: HAJDUK SPLIT DOGOVORIO DOLAZAK HRVATSKOG REPREZENTATIVCA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak