IZBORNIK OBJASNIO: Dalić otkrio tajnu zajedništa Hrvatske!

FOTO:

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić trenutno se nalazi u Orahovici, gdje je održao predavanje na temu ”Motivacija u vrhunskom nogometu”.

“Mi smo na Svjetskom prvenstvu napravili svjetsko čudo. Nitko nije vjerovao u nas, no naši igrači su imali volju, ustrajnost i vjeru. Bez toga ne bi bili ispred jedne Njemačke, koja ima 6,5 milijuna nogometaša, a mi 4 milijuna stanovnika. Treba li ijednom sportašu veća motivacija od toga da igra za svoju zemlju, za Hrvatsku”, rekao je Dalić pa malo kritizirao svoj rad:

“Bilo je nekih teških stvari, nekih mojih odluka na koje ni danas nisam ponosan. U Rusiji smo shvatili kako jedino zajedno možemo raditi prave stvari. Zamislite, Luka Modrić dobiva nagradu na najboljeg igrača svijeta, to je njegov igrački vrhunac, a on nije sretan, on plače jer je njegova Hrvatska izgubila u finalu. To je to zajedništvo koje smo mi živjeli u Rusiji.”

Objasnio je i zašto je motivacija ključna.

“Mi imamo prkos, inat i talent, ali mora se stvoriti motiv. Nisam bio autokrat. Nemam ja što Luku Modrića učiti igranju, bilo je važno motivirati ih i pokazati im vjeru jer oni to mogu, a nemojte zaboraviti da smo mi triput gubili i triput se vraćali i pobjeđivali. Nama to drugo mjesto iz Rusije nitko ne može uzeti. To je emocija za cijeli život, ali od stare slave se ne živi. Čekaju nas novi izazovi za sveti dres, Hrvatsku. No kod nas je, nažalost, memorija jako kratka. Znam da ako izgubim ‘još jednom’, da sam gotov. Uvijek prihvaćam istinu i kritiku, ali želio bih više pozitive, manje negativnih emocija”, zaključio je izbornik.

IMAMO LOŠE VIJESTI: Rakitić odlazi iz Barcelone, a evo i zašto!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak