IZGLEDA KAKO JE POTRAGA ZAVRŠENA: Hajduk u trećem pokušaju uspio srediti trenera!?

FOTO:

Hajduk Split već tjednima pokušava pronaći novog trenera, ali još uvijek nismo ni blizu službene potvrde. U medijima možemo vidjeti razna imena, a jedno je sigurno, novi trener Bijelih će zaista biti stranac.

Navijači su s razlogom nestrpljivi te stoga predsjednik Bilić i sportski direktor Kalinić u narednim danima moraju pronaći trenersko rješenje. Australski FTBL piše da je Anthony Popović (50) jedan od kandidata. Riječ je o nekadašnjem središnjem braniču koji je upisao 59 nastupa za reprezentaciju Australije, a ima i hrvatsko državljanstvo.

Tijekom igračke karijere nosio je dres Sydney Uniteda, Hiroshime, Crystal Palacea i Al-Arabija, dok je od 2008. godine trener. Kao pomoćnik radio je u Sydneyu i Crystal Palaceu, a potom je bio glavni trener Western Sydneya, Karabükspora, Perth Gloryja, Xanthija i Melbourne Cityja. S Western Sydneyem je osvojio Azijsku ligu prvaka 2014.

Popovića se već dvaput povezivalo s preuzimanjem Hajduka, prvi put 2015. godine, a drugi put 2021., kada je ipak sjeo na klupu Melbournea. Ugovor s tim klubom istječe mu na kraju sezone te ga Hajduk, prema australskom mediju, pokušava dovesti i treći put.

Popovićeva plaća, prema FTBL-u, u Melbourneu iznosi 900 tisuća dolara, odnosno nešto više od 800 tisuća eura, no klub sada traži drastično smanjenje ugovora prema kojem bi imao plaću od 300-tinjak tisuća eura po sezoni.

Australski novinari smatraju da bi ponuda Hajduka bila također u tome rangu te dodaju: “Ali prestiž biti na čelu kluba koji se može pohvaliti tako uglednom poviješću bio bi primamljiv za trenera hrvatskog podrijetla rođenog u Sydneyu.”

Popović je rekao kako očekuje da će se njegova budućnost riješiti u naredna dva tjedna, a FTBL piše da bi Kalinić uskoro s njime mogao obaviti razgovor. “Ako Popović odbije ili ne uđe u uži izbor, očekuje se da će pristati na slabiju ponudu i ostati u Victoryju”, zaključuje australski medij.

Komentari

komentara

« Povratak