Izjava koja je obišla Balkan: „Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku!“

FOTO:

Utakmice između reprezentacija s područja bivše Jugoslavije nerijetko izazivaju nepotrebne tenzije. Ponekad se događa isto čak i ako Balkanci nastupaju za neku drugu zemlje…

Izjava koja je obišla Balkan

U drugom kolu Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjerit će snage s Austrijom. Nakon pobjede nad Sjevernom Irskom, izabranici Roberta Prosinečkog sada se susreću s nešto težim protivnikom, predvođenim Markom Arnautovićem. Nogometaš West Hama, porijeklom iz Srbije, osvrnuo se na nadolazeći susret. Kao i uvijek u ovakvim susretima, novinari rado potežu temu netrpeljivosti naroda s područja Balkana. Ipak, Arnautović smiruje strasti:

„Što očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali morat ću se izolirati od događanja na tribinama i koncentrirati se samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o ratu.”, rekao je Arnautović.

Osim Arnautovića, za Austriju igra još jedan igrač srpskog podrijetla, Aleksandar Dragović. Novinare je zanimalo kako će se on osjećati na Bilinom polju protiv BIH.

„To je za mene utakmica kao i svaka druga, samo što ću dobro razumjeti što protivnici pričaju na terenu.“

Španjolska zvijezda uoči utakmice s Vatrenima: Hrvatska ima odličnu momčad, u finalu SP-a su zaslužili pobjedu!

Komentari

komentara

« Povratak