Iznenadni završetak reprezentativne karijere: nizozemski izbornik više ne računa na svoju veliku zvijezdu

FOTO:

Nizozemci idu u rekonstrukciju reprezentacije. Tako je njihov nogometni savez (Royal Dutch Football Association – KNVB) objavio kako novi izbornik ne računa na legendu, Wesleya Sneijdera.

Novi izbornik – nova pravila

Početkom prošlog mjeseca nizozemska nacionalna vrsta je dobila novog izbornika, Ronalda Koemana. Novi izbornik se odmah primio posla i krenuo u veliku rekonstrukciju reprezentacije. Do sad je već razgovarao s nekoliko igrača, a posljednji u nizu je iskusni Wesley Sneijder. Kao rezultat tog razgovora, 33-ogodišnji Sneijder napušta reprezentaciju! Objašnjenje koje je izbornik dao za ovakvu odluku je kako novu momčad želi graditi na mladim igračima.

Wesley je jedan od najboljih igrača koje je Nizozemska imala posljednjih godina no ja želim graditi novo Oranje. Zbog toga ovakva odluka.“, objasnio je Koeman na službenim stranicama KNVB-a.

Bogata karijera

Sneijder se nedavno pridružio klubu Al Gharafa, iz Katara i svjestan je kako je to očito bio detalj zbog kojeg se njegova reprezentativna karijera približila kraju.

Kad sam otišao u Katar, znao sam da će to imati utjecaja na moju sudbinu u reprezentaciji. Također, jasno mi je da Koeman želi započeti novu eru s mlađim igračima. Otvoreno smo razgovarali i poštujem njegovu odluku.

Sneijder je prvu utakmicu za Oranje odigrao davne 2003., u susretu protiv Portugala. U godinama koje su uslijedile, za Nizozemsku je nastupio 133 puta čime je pretekao rekordera Edwina van der Sara.

Kako je ovo moguće?! Messi objavio fotografiju za koju ćete posumnjati da je fotomontaža!

Komentari

komentara

« Povratak