JAKO TEŠKO NOGOMETNO PITANJE: Džoker spasio natjecatelja u Milijunašu…

FOTO:

U večernjoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš psihologinja Maja Goja otvorila je emisiju 11. pitanjem: Kojeg književnika nećemo naći na popisu autora koji su obradili priču o doktoru Faustu iz 16. stoljeća, Shakespearea, Marlowea, Goethea ili Manna? Ponudila je na kraju odgovor Marlowe i natjecanje napustila s 32.000 kuna, koliko je osvojila u prošloj emisiji. Točan je odgovor bio Shakespeare.

Sljedeći natjecatelj bio je 30-godišnji Patrik Krpan iz Rijeke, profesor geografije u srednjoj školi. Na pitanju za 4000 kuna nije bio siguran u odgovor pa je tražio pomoć publike. “Neoplanta je latinsko ime grada koji Nijemci zovu: Neusatz an der Spree, Neusatz an der Donau, Neusatz an der Elbe ili Neusatz an der Oder”, glasilo je pitanje.

Njih 31% odlučilo se za odgovor A – Neusatz an der Spree, 18% za odgovor B – Neusatz an der Donau, 36% za odgovor C – Neusatz an der Elbe te 15% za odgovor D – Neusatz an der Oder. Prokomentirao je i da bi eliminirao odgovore B i D. S obzirom na to da je bio nesiguran, zatražio je i džoker “pola-pola”. Ostali su odgovori B i D koje je eliminirao. Odgovorio je B i tako osvojio 4000 kuna.

Na devetom pitanju trebao je odgovoriti koji španjolski nogometni klub nije iz autonomne zajednice Baskije. Ponuđeni odgovori bili su Athletic Bilbao, Alaves, Elche ili Real Sociedad. Upotrijebio je na ovom pitanju džokera “zovi”, koji mu je rekao da nije sto posto siguran, ali misli da je riječ o Elcheu. Prihvativši savjet džokera osvojio je 16.000 kuna.

Naposljetku je Patrik došao do pitanja za 125.000 kuna koje je glasilo: “Prepoznajte tobolčara iz porodice penjaša.” Ponuđeni odgovori bili su fanfan, frifri, kankan i kuskus. Rekao je da to nije njegovo područje pa iako nije znao, odlučio je odgovarati i ponudio odgovor frifri. Netočan odgovor vratio ga je na iznos drugog praga od 32.000 kuna i time je završio svoju igru.

Naime, kuskus je jelo, ali i životinja koja živi u Novoj Gvineji, slična majmunu. Kankan je samo ples, a frifri je kolač. Kuskus je točan odgovor.

Nakon Patrika je nasuprot voditelja Tarika Filipovića sjela Mia Srnec iz Varaždina koja će natjecanje nastaviti u sljedećoj emisiji.

Komentari

komentara

« Povratak