JAKO TUŽNO: Senzacija francuskog prvenstva prvi put ostvarila plasman u Ligu prvaka pa stigao neugodni šok!

FOTO:

Praktički svi su vidjeli Lille kao trećeplasiranu momčad ove sezone u francuskom prvenstvu, ali u tome ih je spriječio simpatični Brest.

No, navijače Bresta sada je opalila neugodna vijest. Naime, oni će svoje domaće europske utakmice igrati na stadionu Stade de Roudourou u Guingampu, najavio je gradonačelnik Bresta François Cuillandre. Iako je Roazhon Park u Rennesu također bio u igri, Cuillandre je naglasio da je Roudourou “stadion najbliži Brestu”.

“Žao mi je što nije u Le-Bléu, ali to također jača našu ideju o izgradnji novog stadiona”, dodao je. Stadion Francis-Le-Bléu, na kojem Brest igra u Ligue 1, ne ispunjava standarde koje zahtijeva UEFA za domaćinstvo utakmica Lige prvaka, posebno zato što su tri od četiri njegove tribine cjevaste strukture, što je zabranjeno kontinentalnim propisima.

Nakon tehničkog pregleda krajem travnja UEFA je obavijestila Brest da će mu, u nedostatku izuzetno značajnih radova, biti dopušteno igrati pred samo 5000 ljudi na Le-Bléu, ako želi igrati u Europi na svom stadionu. Brest mora do 22. svibnja obavijestiti UEFA-u gdje namjerava igrati prve europske utakmice u svojoj povijesti.

Brest je prije nekoliko godina pokrenuo projekt izgradnje novog stadiona od 15.000 sjedećih mjesta, čija je gradnja planirana za 2025. godinu i koji ne bi trebao biti isporučen prije 2027. godine.

Komentari

komentara

« Povratak